Antena 3 CNN Actualitate Marcel Vela, mesaj pentru proprietarul de elicopter privat care a ajutat la salvarea oamenilor din calea viiturii

Marcel Vela, mesaj pentru proprietarul de elicopter privat care a ajutat la salvarea oamenilor din calea viiturii

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a ținut să le mulțumească tuturor celor care s-au mobilizat pentru salvarea oamenilor afectați de inundațiile ce s-au abătut asupra vestului țări, unde în ultimele zile a plouat cât pentru trei luni. Marcel Vela a ținut să îl amintească pe afaceristul Romeo Dunca, proprietarul unei elicopter care nu a ezitat să ajute autoritățile în salvarea oamenilor izolați de viitură.

Marcel Vela, mesaj pentru proprietarul de elicopter privat care a ajutat la salvarea oamenilor din calea viiturii
Sursa foto: Marcel Vela/ Facebook
de Cristina Tudorache    |    20 Iun 2020   •   22:09

”Zilele acestea ne-au făcut să realizăm încă o dată cât suntem de mici în fața măreției naturii. Ieri am fost prezent în zonele cele mai afectate de inundații și am văzut cu sufletul strâns un adevărat dezastru în județele Caraș-Severin și Timiș. Am vrut să mă asigur că s-au luat toate măsurile pentru a proteja oamenii greu încercați, să văd cum se intervine și să analizăm situația pentru a le veni în sprijin. Recunosc că este o mare provocare faptul că, pe lângă greutățile provocate de noul coronavirus, ne confruntăm și cu aceste inundaţii care au făcut foarte mult rău în multe județe din țară.”, a scris Vela, sâmbătă, pe Facebook.

”Acum două zile riscam să avem victime pentru că au rămas izolate din cauza inundațiilor, nu mai puțin de 20 de persoane, din care 12 copii, dar am reușit să îi salvăm pe toți.
Aceștia au fost salvați cu ajutorul unui elicopter privat, aflat întâmplător în zona sinistrată, după ce un cartier al orașului Oțelu Roșu a fost inundat de apele râului Bistra. Mulțumesc, Romeo Dunca pentru că ai fost acolo și nu ai ezitat să sari în ajutor, mulțumesc colegilor mei și, nu în ultimul rând, le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul pentru a depăși aceste momente.

Ce dovadă de solidaritate poate fi mai grăitoare decât aceea că oamenii se ajută atunci când au mai mare nevoie și arată că își iubesc aproapele, indiferent de riscuri și consecințe.

Nu contează cine ești, atât timp cât dovedești că ești om între oameni, că ești aproape de semeni atunci când le este greu.”, a mai spus ministrul de Interne.

Intervenție cu un elicopter privat pentru salvarea a 20 de oameni izolați de viitură

"Cea mai mare problemă am avut-o în Oţelu Roşu, unde 12 copii şi 8 adulţi au fost izolați de viitură. Am avut probleme cu evacuarea deoarece nu a putut decola elicopterul de pe aeroportul militar din Timişoara, Arad sau Târgu Mureş, dar am apelat la un elicopter privat şi proprietarul, pilotul ne-a susţinut şi a intervenit. Am evacuat toate persoanele. Avem o situaţie delicată pe Bistra, care are înregistrate la această oră cele mai mari cote din istoria sa şi s-ar putea să facem o acţiune preventivă pentru a evacua din comuna Obreja şi satu Ciuta persoane care locuiesc în proximitatea albiei", a spus Marcel Vela, joi, la Antena 3.

 

×

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close