Antena 3 CNN Actualitate Ministerul de Interne înfiinţează o "bancă de plasmă", pentru tratarea pacienţilor bolnavi de COVID

Ministerul de Interne înfiinţează o "bancă de plasmă", pentru tratarea pacienţilor bolnavi de COVID

La nivelul Ministerului de Interne va fi înfiinţat un Centru de transfuzii de donare de sânge şi plasmă convalescentă, a anunţat marţi ministrul Marcel Vela. Acesta va funcţiona în cadrul spitalului Dimitrie Gerota din Bucureşti şi va fi condus de doi medici care au fost infectaţi cu COVID, dar s-au vindecat.

Ministerul de Interne înfiinţează o "bancă de plasmă", pentru tratarea pacienţilor bolnavi de COVID
de Cristi Popovici    |    27 Oct 2020   •   16:30

"Această măsură este cu atât mai necesară, având în vedere posibilităţile actuale de terapie oferite de centrele specializate. Pentru pacienţii grav bolnav, plasma donată de pacienţii care s-au vindecat de COVID poate reprezenta unica şansă la viaţă.", a spus Vela în cadrul unei conferinţe de presă.

Alături de ministru au stat şi medicii Alida Moise, directorul spitatului "Dimitrie Gerota" al MAI, şi Dinu Dragomir, directorul direcţiei medicale al aceluiaşi spital. Cei doi s-au infectat cu coronavirus, dar au reuşit să învingă boala, iar acum se vor ocupa de proiectul Centrului de transfuzii, a spus Marcel Vela.

Totodată, ministrul le-a mulţumit românilor care au donat plasmă convalescentă în cadrul campaniei "Donează plasmă pentru ca alţii să trăiască". 

Centrul de transfuzii de donare de sânge şi plasmă va funcţiuna în cadrul spitalului Dimitrie Gerota, care aparţine MAI.

"Vom avea posibilitatea să ne îmbunătăţim activitatea şi să răspundem cerinţelor, mai ales că în pandemie nu s-au mai putut organiza cunoscutele caravane pentru donarea de sânge, deşi donarea este foarte mare.

În noul Centru vor putea dona atât civili, cât şi personal al MAI, dar beneficiarii vor fi toţi românii care vor avea nevoie.", a încheiat ministrul de interne. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Marcel Vela
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close