Antena 3 CNN Actualitate Marcel Vela neagă presupusul scandal cu președintele Iohannis privind decizia împărțirii luminii de Paște

Marcel Vela neagă presupusul scandal cu președintele Iohannis privind decizia împărțirii luminii de Paște

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a negat la Antena 3 scandalul cu președintele Klaus Iohannis, despre care vorbesc surse politice, izbucnit după ce ministrul a anunțat că polițiștii vor împărți lumina de Paște.

Marcel Vela neagă presupusul scandal cu președintele Iohannis privind decizia împărțirii luminii de Paște
Sursa foto: Hepta
15 Apr 2020   •   10:42

Potrivit surselor, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, și Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, s-ar fi plâns premierului că decizia lui Marcel Vela, luată de unul singur, își bate joc de toate măsurile luate până în prezent și că pune în pericol tot ce au realizat.

"În primul rând, aș dori să repet ceea ce spun de prin 8 martie, să luați informații doar din surse oficiale, nu din zvonuri, care acum, pe acestă epidemie și situație delicată, se urcă pe valul electoral politic ca să creeze tot felul de diversiuni în rândul guvernanților.

Întâlnirile cu domnul președinte sunt periodice și tema e legată de starea de urgență, chestiuni extrem de serioase. Eu, înainte de a face un lucru, în calitate de ministru, e normal că îl anunț pe primul ministru și pe președinte. Ambii erau la curent cu ce am anunțat aseară. Motivul pentru care am luat deciziile au fost cât se poate de simple: cu toții dorim să evităm aglomerația în seara de Înviere. Biserica a fost foarte deschisă și apreciez acest lucru", a spus ministrul de Interne la Antena 3.

Ministrul Vela a explicat că a fost o decizie luată în mod oficial și cu consultare.

"Ortodocșii trebuie să facă cum spune domnul președinte. Să stea acasă, să nu meargă la biserică, să nu invite la masă pe nimeni, să nu meargă în vizită și să nu meargă după lumină", a mai spus Vela.

Ministrul de Interne spune că a luat această decizie pentru a evita aglomerarea din biserici și a nu pune autoritățile în ipostaza 

"Dacă nu luam această decizie, vă spun că erau oameni care nu înțelegeau și sâmbătă erau bisericile pline. Se împrăștia virusul și trebuia să intervenim pentru a respecta legea și puneam Jandarmeria și Poliția în situația neplăcută ca știre internațională luată de toate televiziunile că la biserca x din satul y, Jandarmeria a oprit lumea să se ducă la biserică. Nu am luat această decizie pentru că n-am avut ce să fac ieri după-amiază", a explicat Vela.

Marcel Vela neagă presupusul scandal cu președintele Iohannis privind decizia împărțirii luminii de Paște

×
Subiecte în articol: Marcel Vela Klaus Iohannis
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close