Antena 3 CNN Actualitate Marcel Vela: „Nu o să existe izolete care să-i aștepte la ieșirile din metrou pe cetățenii care au strănutat”

Marcel Vela: „Nu o să existe izolete care să-i aștepte la ieșirile din metrou pe cetățenii care au strănutat”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut câteva precizări, în urma unui interviu despre care spune că a fost interpretat greșit de către mass-media. „Este suficient ca un site de știri să preia cuvinte scoase din context, ca mai apoi știrea să circule și să se rostogolească. Da, recunosc că acum mă afectează direct și personal, însă, de fapt, cei mai afectați sunt cetățenii.”, susține Vela.

Marcel Vela: „Nu o să existe izolete care să-i aștepte la ieșirile din metrou pe cetățenii care au strănutat”
Sursa foto: Hepta
12 Mai 2020   •   18:01

În cadrul unui interviu cu George Buhnici, ministrul Vela a declarat că cei care vor face „glume” la metrou strănutând și dându-și masca jos, s-ar putea alege cu dosar penal pentru combaterea zădărnicirii bolilor. 

„Respectivul dacă nu are mască și mai și strănută, poate avea dosar penal pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință, adică a și strănutat și nu a avut nici mască. Noi nu intrăm în cazărmi acum, vom fi la fel de vigilenți și vom apăra pe cetățenii corecți.”, a susținut Vela.

El insistă că o astfel e „glumă„ nu este permisă și menționează că sancțiunea propusă este în interesul cetățenilor responsabili.

„În încheiere, vreau să fac o ultimă precizare și sper foarte clară. Nu o să existe izolete care să aștepte la ieșirile din metrou pe cetățenii care au strănutat, care au alergii sezoniere, răceli simple sau care pur și simplu strănută ca gest fiziologic. Și, de asemenea, nu o să stea cineva cu un morman de dosare penale să le împrăștie cetățenilor care sunt responsabili și au un comportament corect. Vă rog să nu ducem această situație sensibilă într-o zonă a ridicolului din viteză sau dorință de senzațional.”, a menționat Marcel Vela.

×
Subiecte în articol: Marcel Vela metrou izoleta
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close