Antena 3 CNN Actualitate Marcel Vela răspunde la întrebările cetățenilor. Ce spune despre deplasările în afara localității și organizarea de nunți (VIDEO)

Marcel Vela răspunde la întrebările cetățenilor. Ce spune despre deplasările în afara localității și organizarea de nunți (VIDEO)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a postat, vineri seară, pe pagina sa de Facebook, un material în care le mulţumește românilor pentru efortul depus în ultimele luni și face apel la responsailitate pentru că bătălia cu noul coronavirus nu a fost câştigată. De asemenea, el a răspuns la câteva întrebări provenite de la cetățeni și lămurește anumite prevederi ale stării de alertă. Vela a făcut și un gest neașteptat: a sunat o femeie din Petroşani pentru a-i oferi răspunsul la întrebarea pe care i-o lăsase ministrului. Femeia, care lucrează de trei ani ca îngrijitoare în Germania, a vrut să ştie când se va relua traficul internaţional de persoane cu microbuzul şi dacă angajatele care revin din Germania trebuie să mai stea în carantină instituţionalizată.

Marcel Vela răspunde la întrebările cetățenilor. Ce spune despre deplasările în afara localității și organizarea de nunți (VIDEO)
Sursa foto: Facebook
15 Mai 2020   •   23:12

”Au fost, sunt şi vor fi zile extrem de încărcate (...) Am avut un mesaj pe care vreau să îl transmit încă o dată. Vreau să vă spun un mulţumesc din tot sufletul. Am purtat cu toţii pe umeri o responsabilitate imensă, o purtăm în continuare, iar miza acestei bătălii a fost şi este cel mai de preţ dar al fiecărei zile: sănătatea. Toate îşi pierd valoarea atunci când omul pierde său îşi pune în pericol sănătatea”, afirmă Marcel Vela, vinery seară, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

Ministrul de Interne consideră că avem datoria de a ne înarma în fiecare zi cu responsabilitate faţă de noi, cu responsabilitate faţă de cei dragi, cu responsabilitate faţă de întreaga comunitate.

”Această bătălie cu noul coronavirus să ştiţi că nu a fost câştigată. Momentul victoriei este mai aproape sau mai departe, în funcţie de fiecare dintre noi. Rămâne la latitudinea noastră, la alegerea noastră, la decizia noastră cum să ne comportăm acum, astăzi, mâine şi în fiecare zi din viitor pentru că acest comportament va duce mai aproape sau mai departe normalitatea şi viaţa de dinainte”, a mai afirmat Vela.

Întrebările la care Marcel Vela a răspuns:

Purtarea măștilor este obligatorie doar în spațiile publice închise sau și în cele publice deschise, din 15 mai?
M.V.: Așa cum a spus și domnul Președinte, devine obligatorie această mască și purtatul ei astfel încât să acopere gura și nasul, în spațiile interioare, inclusiv în mijloacele de transport în comun sau la magazin. Trebuie sa păstrăm distanțarea socială și este la fel de importantă igiena mâinilor

Care este soarta nunților din septembrie?
M.V.:Nu pot face estimări, prognoze, despre cum reacționăm împreună și cum evoluează cazurile la nivel de statistică, tratament în România. Depinde de fiecare dintre noi cât de responsabili vom fi astfel încât să putem lua măsuri graduale și în acestă direcție.

Dacă se mențin declarațiile, nu uitați de cei din mediul rural care trebuie să se deplaseze ocazional în cel mai apropiat oraș.
M.V.: Într-adevăr, comandantul Acțiunii de la nivelul Centrului de Coordonare și Control va emite un ordin care va completa declarația pe propria răspundere inclusiv cu acest motiv de deplasare pentru că multă lume a sisizat că este nevoie de deplasarea într-o localitate unde găsești cele de strictă necesitate. Veți gasi în declarație vechea formulă de la declarația din starea de urgentă, că vă puteți depalsa pentru nevoile personale sau ale animalelor de companie/domestice.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close