Antena 3 CNN Actualitate Marcel Vela: Românii vor primi avertizări prin RO-ALERT în cazul unor situaţii deosebite declanșate de vreme severă

Marcel Vela: Românii vor primi avertizări prin RO-ALERT în cazul unor situaţii deosebite declanșate de vreme severă

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a anunțat miercuri, după ședința Comandamentului de iarnă, că cetăţenii vor fi anunţaţi prin sistemul de avertizare RO-ALERT de eventuale situaţii deosebită declanşate de vremea severă, în funcţie de zona în care acestea se vor manifesta.

Marcel Vela: Românii vor primi avertizări prin RO-ALERT în cazul unor situaţii deosebite declanșate de vreme severă
Sursa foto: Facebook/ Marcel Vela
de Mia Lungu    |    09 Dec 2020   •   22:32

Vela a făcut acest anunț pe Facebook, spunând că miercuri a avut loc  a avut loc o ședință privind verificarea gradului de pregătire a instituțiilor statului responsabile pentru gestionarea situațiilor specifice sezonului rece, la care au participat premierul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și ministrul Economiei, Virgil Popescu.

"Am discutat despre soluții, dar mai ales despre cum trebuie să ne asigurăm, prin măsuri eficiente, că prevenim și gestionăm orice provocare generată de sezonul rece.

În cadrul şedinţei, în sistem videoconferinţă, am luat legătura cu toate prefecturile de la nivel naţional, iar fiecare prefect a prezentat stadiul de pregătire, dar şi necesarul de tehnică, echipament, resursă umană, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19. Ca măsură de prevenţie şi avertizare, am stabilit ca cetăţenii să fie anunţaţi prin sistemul RO-ALERT de fiecare situaţie deosebită declanşată de vremea severă, în funcţie de zona de manifestare", a mai scris Marcel Vela.

 

Astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o ședință privind verificarea gradului de pregătire a...

Posted by Marcel Vela on Wednesday, 9 December 2020

 

Ședința Comandamentului de iarnă, în sistem videoconferință, la sediul MAI

Astăzi, 9 decembrie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o ședință în sistem videoconferință ce a vizat verificarea gradului de pregătire a instituțiilor statului responsabile pentru gestionarea situațiilor specifice sezonului rece.

La ședință au participat domnul Nicolae Ciucă, Prim-ministru interimar, domnul Ion Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Lucian Nicolae Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, domnul Virgil-Daniel Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, dar și reprezentanți din cadrul celorlalte autorități publice cu atribuții pe această linie.

În cadrul ședinței s-a realizat conexiunea în sistem videoconferință cu toate prefecturile de la nivel național. S-a dat cuvântul fiecărui prefect pentru a prezenta stadiul de pregătire, dar și necesarul de tehnică, echipament, resursă umană, în contextul pandemiei de COVID-19.

Cu această ocazie, prim-ministrul interimar a punctat că:„(…)este foarte clar că avem datoria ca, nu numai în zona unde este semnalată vreme rea, de fiecare dată, indiferent de situație, să fim pregătiți și să avem oameni în măsură să intervină. (…) Solicit tuturor instituțiilor, întregului personal, să aibă atât mijloacele necesare pregătite, cât și viteză de reacție pentru intervenții în astfel de cazuri”.

Ca măsură de prevenție și avertizare, s-a stabilit ca cetățenii să fie anunțați prin sistemul RO-ALERT, atunci când vor exista situații deosebite declanșate de vremea severă.

De asemenea, a fost subliniată importanța cooperării autorităților, inclusiv interjudețene, astfel încât să fie acoperit necesarul de echipament și utilaje, acolo unde va fi nevoie.

La finalul ședinței, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Ion Marcel Vela, a precizat că astfel de întâlniri se vor organiza periodic, la fiecare două zile, pentru a se monitoriza situația din fiecare județ.

Avertismentul lui Raed Arafat, la Comandamentul de iarnă: "Nici nu putem să îi ținem în spitale unde avem COVID dar nici să îi trimitem înapoi"

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a avertizat miercuri că este nevoie de măsuri urgente pentru protejarea persoanelor care au nevoie de dializă și a gravidelor care sunt aproape de termen, la ședința Comandamentului de iarnă care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Cererea vine după ce ANM a emis mai multe avertizări de vreme rea pentru perioada imediat următoare.

"Față de alți ani, persoanele care sunt supuse dializei, situația lor e un pic mai dificilă acum. Pentru că, nici nu putem să îi ținem în spitale unde avem problema COVID, dar nici nu putem să îi trimitem înapoi și după trei zile să încercăm să îi scoatem dintr-o zona care se blochează. Deci trebuie să găsim soluții pentru ei." a spus Raed Arafat miercuri.

×
Subiecte în articol: Marcel Vela Comandamentul de iarnă
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close