Antena 3 CNN Actualitate Vladimir Putin, marele absent de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio

Vladimir Putin, marele absent de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio

Vladimir Putin, marele absent de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Aug 2016   •   12:28

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va asista la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară ediţia 2016, programată vineri seara pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, a anunţat purtătorul său de cuvânt.

"Preşedintele nu are în program o astfel de călătorie", a precizat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia TASS și Agerpres.

Nici şeful administraţiei prezidenţiale de la Moscova, Serghei Ivanov, nu va fi prezent la ceremonia din Brazilia, a adăugat Peskov.

Nu s-a precizat, însă, dacă ministrul rus al Sportului, Vitali Mutko, va asista la deschiderea JO 2016 sau dacă Vladimir Putin intenţionează să viziteze Brazilia pe durata Jocurilor (5-21 august).

Zeci de sportivi ruşi, în special atleţi, nu au fost autorizaţi să concureze la Olimpiada de la Rio de Janeiro, în urma acuzaţiilor privind existenţa unui sistem de dopaj de stat în Rusia, cuprinde în raportul McLaren, dat publicităţii pe 18 iulie.

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat că a aprobat participarea a 271 de sportivi ruşi la competiţia din Brazilia, după ce aceştia au reuşit să treacă de "filtrele" federaţiilor lor internaţionale, prezentând dovedi privind efectuarea unor controale antidoping credibile.

Preşedintele Comitetului Olimpic Rus, Aleksandr Jukov, a ţinut să precizeze că ţara sa va avea cea mai "curată" delegaţie de sportivi la JO.

"Nicio altă echipă nu a fost supusă unor cerinţe atât de stricte, aşa au fost supuşi sportivii ruşi. Au schimbat regulile pentru a interzice participarea celor vinovaţi anterior de dopaj", a spus Jukov.

×
Subiecte în articol: Olimpiada Kremlin JO2016
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close