Antena 3 CNN Actualitate "Marele zid ţigănesc" s-a finalizat. Construcţia desparte romii de restul băimărenilor

"Marele zid ţigănesc" s-a finalizat. Construcţia desparte romii de restul băimărenilor

"Marele zid ţigănesc" s-a finalizat. Construcţia desparte romii de restul băimărenilor
Sursa foto: Foto: concrete-pool.net
21 Iul 2011   •   14:46

Primarul din Baia Mare a terminat construcţia zidului care desparte o comunitate de romi de restul localnicilor. Băimărenii nu par mulţumiţi de măsura luată de autorităţi şi susţin că, în continuare, străzile sunt pline de gunoaie.

Motivul invocat de primar pentru construcţia gardului este protejarea comunităţii de accidentele grave care se petrec din cauza şoselei de lângă cele două blocuri.

Gardul are o înălţime de aproape doi metri şi este lung de aproape 100. Primarul spune că, astfel, comunitatea va fi protejată de accidentele grave care se petrec în zonă din cauza şoselei dimprejur. Cei care locuiesc în blocurile sociale sunt nemulţumiţi.

"Înălţimea încă e foarte mare, trebuia mai jos, e deja puşcărie curată", spun romii nemulţumiţi.

Băimărenii însă doreau un zid puţin mai înalt.

"Gardul ăsta e prea mic încă, prea mic, trebuia să-l facă de trei metri. Eu aş vrea mai mare, să nu arunce pietre, noroi", spune un băimărean.

"Pentru noi e foarte bun, dar nu-i rezolvată în totalitate problema. Tot pe stradă vin, tot aruncă mizerie", adaugă un alt locuitor din oraş.

Gardul din beton urmează să fie vopsit, iar inaugurarea va avea loc până la sfârşitul acestei săptamâni. Pe lângă zidul de beton, primăria intenţionează să monteze şi sisteme de supraveghere.

La sfârşitul lunii iunie, primarul din Baia Mare anunţa că a luat o decizie controversată. Hotăra să înalţe un zid de doi metri şi lung de 100, în jurul unui bloc locuit de romi. Organizaţiile care luptă pentru drepturile omului au luat foc. La fel şi o parte dintre localnici.

 



×
Subiecte în articol: zid romi Baia Mare finalizare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close