Antena 3 CNN Actualitate Mărfuri în valoare de 1 milion de lei, indisponibilizate de poliţişti, după controale în trei centre comerciale

Mărfuri în valoare de 1 milion de lei, indisponibilizate de poliţişti, după controale în trei centre comerciale

Mărfuri în valoare de 1 milion de lei, indisponibilizate de poliţişti, după controale în trei centre comerciale
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Iul 2013   •   13:18
Mărfuri de 1 milion de lei au fost indisponibilizate şi cinci dosare penale au fost întocmite pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, în urma controalelor efectuate de poliţişti pe raza Capitalei, joi şi vineri, la 131 de tiruri şi în trei centre comerciale, informează Poliţia Română, conform Mediafax.
La acţiune au participat peste 100 de poliţişti ai Direcţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, poliţişti de investigare a fraudelor, de ordine publică şi de rutieră din cadrul Poliţiei Capitalei.
În cadrul acţiunii pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare şi al transportului de mărfuri, au fost verificate 131 de tiruri care transportau mărfuri provenite din achiziţii intracomunitare din Bulgaria, Grecia, Germania, Olanda, Italia şi Spania, precum şi trei centre comerciale din municipiul Bucureşti.       
 
Astfel, au fost indisponibilizate patru autotrenuri încărcate cu 100 de tone de carne de pui şi produse congelate şi un autotren încărcat cu 19 tone de fructe (struguri şi pepeni). Valoarea totală a mărfurilor depăşeşte 1.000.000 de lei.
De asemenea, pentru şapte autotrenuri încărcate cu produse congelate, sunt continuate verificările faţă de reprezentanţii firmelor. Aceştia sunt cercetaţi în cadrul a cinci dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Pentru efectuarea tuturor verificărilor în timp real, la nivelul Poliţiei Capitalei au acţionat echipe mobile de poliţişti, care au preluat informaţiile transmise de colegii aflaţi în filtrele rutiere şi în centrele comerciale, cu privire la datele de identificare ale societăţilor comerciale, deplasându-se de urgenţă la sediile sociale ale acestora. Astfel, poliţiştii au verificat legalitatea funcţionării acestor societăţi comerciale, obiectul de activitate, fluxul transporturilor de marfă şi al plăţilor efectuate către furnizorii externi.
 

×
Subiecte în articol: politisti autorităţi
Parteneri
Meteorologii au anunțat când vine căldura și scăpăm de ploi
x close