Antena 3 Actualitate Maria Băsescu, în costum electoral ţigănesc. Traian Băsescu, de la "ţigancă împuţită", la Bercea Mondialu' (VIDEO)

Maria Băsescu, în costum electoral ţigănesc. Traian Băsescu, de la "ţigancă împuţită", la Bercea Mondialu' (VIDEO)

08 Sep 2009   •   18:15
Maria Băsescu, în costum electoral ţigănesc. Traian Băsescu, de la "ţigancă împuţită", la Bercea Mondialu' (VIDEO)

Şeful statului a participat, marţi, la Festivalul Romilor de la Costeşti. Împreună cu soţia sa, Maria, preşedintele Traian Băsescu a asistat la un spectacol de cântece şi dansuri ţigăneşti, fiind chiar invitat la dans la un moment dat.

Marţi, credincioşii din toată ţara au sărbătorit Naşterea Maicii Domnului, cunoscută şi ca Sfânta Marie Mică. Astfel că, în cadrul festivalului, soţia preşedintelui şi-a serbat şi onomastica.

Chiar dacă nu şi-a anunţat încă oficial candidatura la preşedinţie, Traian Băsescu a profitat de acest prilej pentru a se pune bine cu electoratul rom, mai ales că, potrivit liderilor PDL, ar putea candida ca independent, sprijinit de mai multe partide politice.

Nu este singurul politician care a apelat recent la astfel de întâlniri electorale. În week-end, Sorin Oprescu s-a întâlnit la Sibiu cu Florin Cioabă, la un festival al romilor. Şi el, la fel ca Traian Băsescu, nu şi-a anunţat oficial candidatura la preşedinţie, dar potrivit surselor politice va candida ca "independent", susţinut de o parte din liderii PSD.

Maria Băsescu a primit un medalion de la Bercea Mondialu'

La Festivalul de la Costeşti Traian Băsescu a stat de vorbă cu romii prezenţi aici, iar soţia acestuia a mers mai departe şi a îmbrăcat chiar un costum tradiţional al romilor, primit în dar de la unul dintre participanţi.

Maria Băsescu s-a îmbrăcat cu hainele respective în faţa tuturor celor care au luat parte la festival.

Cu puţin timp înainte, soţia preşedintelui a primit de la Bercea Mondialu' şi un medalion de aur, pe care l-a purtat la gât pe parcursul festivalului. În plus, acesta a jucat şi rolul de SPP-ist al preşedintelui, fiind tot timpul în preajma şefului statului.

Theodor Stolojan şi Maria Huza, fosta şefă a Tribunalului Bucureşti, sunt doar unii dintre naşii de botez ai copiilor lui Bercea Mondialu', personaj care nu ştie să vorbească corect limba română şi care a avut deseori probleme cu legea.

De asemenea, Maria Băsescu s-a ridicat la un moment dat de la prezidiu, pentru ca Regele Cioabă să poată sta lângă Traian Băsescu.


MARIA BĂSESCU, ÎN COSTUMUL TRADIŢIONAL AL ROMILORTraian Băsescu a dat senzaţia că se simte bine în mijlocul romilor, dansând cu aceştia pe scena de la Costeşti.

TRAIAN BĂSESCU ŞI SOŢIA SA, LA FESTIVALUL DE LA COSTEŞTIPreşedintele pare că a uitat episodul de acum doi ani, atunci când a aruncat cuvinte greu de digerat pentru comunitatea romilor. Atunci, Traian Băsescu a numit-o pe reportera Antenei 3 "Ţigancă împuţită".

TRAIAN BĂSESCU, DE LA ŢIGANCĂ ÎMPUŢITĂ, LA PUPĂTURI CU ROMIIÎn fiecare an, de Sfânta Maria, clanurile de romi căldărari şi argintari din România îşi dau întâlnire. Romii şi-au expus maşinile de lux, kilogramele de aur şi hainele extrem de scumpe.

Antena3.roAi imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close