Antena 3 CNN Actualitate Maria Grapini: "Traian Băsescu poate intra în Cartea Recordurilor. E o bătaie de joc la adresa cetăţenilor"

Maria Grapini: "Traian Băsescu poate intra în Cartea Recordurilor. E o bătaie de joc la adresa cetăţenilor"

Traian Băsescu nu a părăsit nici acum vila de protocol, motivând că, deocamdată nu se poate muta că apartamentul nu este finalizat şi nu are biblioteca pentru cărți. Ce a spus europarlamentarul umanist Maria Grapini despre acest caz.

Maria Grapini: "Traian Băsescu poate intra în Cartea Recordurilor. E o bătaie de joc la adresa cetăţenilor"
Sursa foto: Arhiva Antena 3
de Claudia Popovici    |    01 Iun 2022   •   17:42

Potrivit R.A.-A.P.P.S, astăzi expiră termenul la care fostul preşedinte Traian Băsescu trebuie să elibereze vila de protocol. 

Fostul preşedinte al României a pierdut dreptul de a folosi locuinţa de protocol, după ce instanța supremă a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității.

Ulterior, Traian Băsescu a anunţat că îşi cumpără un apartament în Bucureşti pentru a elibera vila RA-APPS.

Acest lucru nu s-a întâmplat, fostul preşedinte motivând că nu se poate muta pentru că în noul apartament nu are multe lucruri, mai ales biblioteca şi acum executorii judecătorești sunt așteptați ca să îl scoată pe Băsescu din casă. 

"Ar fi trebuit să fie un exemplu. A a lucrat numai la stat din 90 încoace"

Întrebată de ce se victimizează, europarlamentarul Maria Grapini a precizat: 

"Nu cred că se victimizează, așa cred că e modul lui de a fi, dar vă spun că poate intra în Cartea Recordurilor, pentru că nu cred, așa cât am eu informațiile, că există vreun șef de stat din orice țară, nu numai din Uniunea Europeană, în care să nu aplice o decizie a justiției, adică își bate joc să spună că n-are unde se muta și că n-are biblioteca.

Hai să ne gândim la vila fiicei. Păi ce nu și-ar ține copilul părintele? Ar fi trebuit să fie un exemplu, pentru că domnul Băsescu a lucrat numai la stat din 90 încoace.

Secretar de stat, ministru, primar, președinte 10 ani. Păi, ce exemplu poate să dea dumnealui societății?

Este europarlamentar, trebuie să mai vrea să fie un exemplu în Parlamentul European, unde vorbim acolo de statul de drept și respectarea deciziilor.

Sincer, nu mi-e rușine că sunt român, mi-e rușine de aceste cazuri că suntem întrebați. Ce să le spun, le spun exact adevărul.

În sfârșit, justiția a făcut dreptate că a arătat că ,de fapt, a mințit. 

"E o bătaie de joc la adresa cetăţenilor"

A semnat, a făcut o declarație mincinoasă cu semnătură olograf de mai multe ori și când a candidat la primărie și când a candidat la la Parlamentul României, să nu uităm că a fost și în Parlament și care intră sub incidența legii penale.

Şi ultimul deja se știa când a candidat la europarlamentare că ne cere de declarație, deci aici statul trebuie să meargă mai departe pe declarație mincinoasă.

Nu trebuie să ne oprim aici, dar această bătaie de joc care vrea să o facă domnul Traian Băsescu la adresa cetățenilor, după ce a făcut-o atâta timp, cred că trebuie să iasă iese din istorie, urât foarte urât", a spus europarlamentarul umanist Maria Grapini la Antena 3. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close