Antena 3 CNN Actualitate Marian a scăpat din infernul de la Colectiv și, de șase ani, îl caută pe omul care l-a salvat din foc: "Un domn cu cioc, cu tricou alb și hanorac negru cu glugă"

Marian a scăpat din infernul de la Colectiv și, de șase ani, îl caută pe omul care l-a salvat din foc: "Un domn cu cioc, cu tricou alb și hanorac negru cu glugă"

Basistul Marian Leușteanu, unul dintre supraviețuitorii incendiului din clubul Colectiv, a povestit, în exclusivitate pentru Antena 3, că de șase ani îl caută pe omul care l-a scos din foc. Ar vrea să îl cunoască, să stea la o bere împreună, să îi mulțumească pentru că i-a salvat viața. Chipul acestuia i-a rămas întipărit în minte.

Marian a scăpat din infernul de la Colectiv și, de șase ani, îl caută pe omul care l-a salvat din foc: "Un domn cu cioc, cu tricou alb și hanorac negru cu glugă"
Sursa foto: Marian Leusteanu
de Mia Lungu    |    30 Oct 2021   •   13:43

"După șase ani de la Colectiv încă nu-l cunosc pe omul care mi-a întins acea mâna salvatoare. Mi-ar face mare plăcere să putem să povestim, să bem o bere, fac cinste!", spune Marian.

"Îmi amintesc foarte bine cine m-a salvat dar nu îi cunosc numele. Un domn cu cioc, cu tricou alb și cu un hanorac negru cu glugă, care mi-a întins o mâna de care m-am apucat și am ieșit afară.

Eram la masă cu colegii și prietenii mei. Penultima masă, aproape de toaletă, cam în dreptul barului, la perete. De la masă respectivă, formată din patru oameni, doi am scăpat, doi nu mai sunt printre noi.

După șase ani de zile așteptăm încă să se judece acest proces care nu se mai termină.

Dacă în acest caz nu se va face lumina, trebuie să plecăm repede din țară, toți. Pentru că, dacă nu se va face lumina, înseamnă că există o cortina care s-a tras peste ea. Și dacă s-a tras cortina, nimeni nu este în siguranță.", a povestit basistul, la Antena 3.

Zi tristă pentru România: Șase ani de la Tragedia Colectiv | Evenimente organizate în memoria victimelor incendiului

Au trecut șase ani de la incendiul din Clubul Colectiv, cel mai grav din România ultimilor 31 de ani, în urma căuia 64 de persoane, majoritatea tineri, și-au pierdut viața, într-o tragedie care a zguduit țara și a șocat o lume întreagă.

În urma incendiului au decedat 64 de persoane. În afară de cei 26 de tineri decedați în interiorul clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei

A fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară de după anul 1989, depășind după numărul de decese accidentul aviatic de la Balotești din 1995 în care au murit 60 de persoane.

În data de 30 octombrie a.c., între orele 17.00-23.00, va fi organizată o adunare publică având drept obiect comemorarea victimelor de la Clubul Colectiv, după următorul program:

- între orele 17.00 - 17.30, adunarea participanților pe trotuarul din fața Curții de Apel București;
- între orele 17.30 - 19.00, formarea unui lanț uman din 4 în 4 metri, pe trotuarul din fața Curții de Apel București;
- între orele 19.00 - 19.15, defluirea participanților;
- între orele 19.15 - 19.30, pregătirea participanților pentru deplasarea în marș către Clubul Colectiv;
- între orele 19.30 - 20.30, deplasarea participanților pe traseul: trotuarul din fața Curții de Apel București – Splaiul Independenței – traversarea intersecției Str. Halelor/Splaiul Independenței – trotuarul aferent parcului Unirii – intersecția Bd. I.C.Brătianu/Bd. Unirii – traversare pe Bd. Unirii (zona Fântâni) – Pod Șerban Vodă – trotuarul de pe Splaiul Unirii – până în dreptul sediului Camerei de Comerț – trotuarul de pe Str. Bucur – punct final Clubul Colectiv.
- între orele 20.30 - 22.30, adunare publică la Clubul Colectiv; - între orele 22.30 - 23.00, defluirea totală a participanților.
Bucuresti, Str. Logofatul Udriste 9-15, Sector 3, Tel. 021/323.30.30; fax 021/323.45.95 e-mail: [email protected]
                     
Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close