Antena 3 CNN Actualitate Marian Godină, despre protestul poliţiştilor: "Mergeți la privat că se dau sporuri babane!"

Marian Godină, despre protestul poliţiştilor: "Mergeți la privat că se dau sporuri babane!"

Marian Godină a lansat un mesaj critic, pe reţelele de socializare, la adresa poliţiştilor care au protestat ieri şi azi în faţa Palatului Cotroceni şi la Parlament pentru a atrage atenția președintelui Klaus Iohannis. El le-a recomandat celor nemulţumiţi să meargă la privat pentru "sporuri babane".

Marian Godină, despre protestul poliţiştilor: "Mergeți la privat că se dau sporuri babane!"
Sursa foto: Facebook/Marian Godina
de Georgiana Adam    |    24 Feb 2021   •   22:25

Sute de polițiști au protestat ieri şi azi în fața Palatului Cotroceni şi la Parlament pentru a atrage atenția președintelui Klaus Iohannis.

Organizatorii protestelor au fost amendaţi cu 10.000 de lei pentru nerespectarea perimetrului adunărilor publice şi instigarea participanţilor. Poliţiştii îi acuză pe colegii de la jandarmerie că au devenit "instrumente politice" şi au încercat să creeze probleme la acest protest.

În replică, poliţistul Marian Godină a lansat un mesaj critic pe reţelele de socializare la adresa poliţiştilor de care spune că s-a delimitat prin articolele pe care le-a scris pe acest subiect.

"Văzând protestele de azi ale unor polițiști care au aprins fumigene și s-au certat cu jandarmii, nu pot decât să mă felicit încă o dată pentru articolele pe care le-am scris pe tema protestelor polițiștilor, delimitându-mă astfel de ei.  Mergeți la privat că se dau sporuri babane”, a scris Marian Godină pe pagina sa de Facebook.

Văzând protestele de azi ale unor polițiști care au aprins fumigene și s-au certat cu jandarmii, nu pot decât să mă...

Publicată de Marian Godina pe Miercuri, 24 februarie 2021

Polițiști amendați de jandarmi cu 10.000 de lei, după protestul cu fumigene de la Palatul Cotroceni

În urma desfășurării adunării publice organizată, poliţiştii au fost amendaţi pentru patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată pentru nerespectarea perimetrului adunărilor publice și instigarea participanților de a părăsi locul special destinat și de a se manifesta astfel încât să tulbure ordinea publică.

Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului Europol, a aflat în direct la Antena 3 că au primit amendă.

Jandarmerie: "Materiale pirotehnice folosite ilegal"

Contactat pentru un punct de vedere, Georgian Enache, purtător de cuvânt Jandarmeria Română, a precizat că măsurile au fost luate în baza legii.

"Este o percepție a dânsului, din punctul nostru de vedere greșită și aş întări lucrul ăsta, sunt măsuri pe care le am luat în baza legii de organizare și funcționare a adunărilor publice care ne impun anumite obligații cu ocazia desfășurării unor astfel de manifestații publice.

Controalele efectuate au avut la bază prevederile legale care spun clar că, persoanele pot fi verificate bagajele acestora vor fi verificate în situația în care se participă la asemenea manifestații publice.

Avem niște antecedente cu privire la organizarea acestora activității care sau folosit fumigene, articole pirotehnice tocmai pentru a preveni aceste lucruri și în primul rând pentru siguranța celor care participă acolo au fost luate toate măsurile măsuri care au un caracter preventiv. Departe de noi gândul de a provoca alte lucruri", a spus Georgian Enache, purtător de cuvânt Jandarmeria Română.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close