Antena 3 CNN Actualitate Marian Sârbu: Nimeni nu pierde din salariu. Pogea: Vor exista şi nemulţumiţi (VIDEO)

Marian Sârbu: Nimeni nu pierde din salariu. Pogea: Vor exista şi nemulţumiţi (VIDEO)

Marian Sârbu: Nimeni nu pierde din salariu. Pogea: Vor exista şi nemulţumiţi (VIDEO)
10 Sep 2009   •   18:06

Politicienii au reacţionat rapid după anunţul sindicatelor privind greva generală pe 5 octombrie. Ministrul Muncii şi cel al Finanţelor s-au întâlnit, joi, cu premierul Emil Boc pentru discuţii. La ora 16:00, cei doi miniştri s-au întâlnit apoi cu sindicatele, la sediul Ministerului Muncii.

După întrevederi, Marian Sârbu şi Gheorghe Pogea au susţinut o declaraţie de presă în care au vorbit despre concluziile la care s-au ajuns în urma negocierilor purtate.

Ministrul Muncii susţine că, în linii mari, comisia de dialog social a dat undă verde legilor. Acesta a ţinut să precizeze că Legea prevede că nicio persoană nu pierde din salariu. Promisiunea este susţinută şi de către ministrul Pogea. Acesta a declarat că sunt conştienţi că vor exista şi oameni nemulţumiţi, însă salariile nu vor scădea.

Marian Sârbu a mai declarat că că Guvernul a respectat toate regulile privind modul în care se desfăşoară negocierile.

Cât priveşte greva generală anunţată de sindicalişti, ministrul Muncii consideră că, în anul de criză în care ne aflăm. o asemenea formă de conflict ar fi inoportună şi nejustificată.

Marian Sârbu le-a adresat sindicaliştilor o invitaţie la discuţii şi a declarat că aşteaptă ca alianţa constituită joi să prezinte o listă de revenicări.



800 de mii de sindicalişti îşi dau mâna într-un protest care se anunţă cel mai mare din ultimii ani. Pe 5 octombrie, România ar putea fi paralizată de o grevă generală la care vor participa profesorii, funcţionarii, medicii şi politiştii. Este cel mai mare protest din ultimii ani îndreptat împotriva unui guvern.

Până atunci, însă, sindicaliştii vor organiza o serie de mitinguri în Capitală şi în ţară. Profesorii vor să boicoteze şi festivităţile începutului de an şcolar.

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close