Antena 3 CNN Actualitate Marian Sârbu: Sindicatele ar putea să nu fie de acord cu zilele libere neplătite (VIDEO)

Marian Sârbu: Sindicatele ar putea să nu fie de acord cu zilele libere neplătite (VIDEO)

Marian Sârbu: Sindicatele ar putea să nu fie de acord cu zilele libere neplătite (VIDEO)
Sursa foto: Marian Sarbu
13 Aug 2009   •   21:22

Scandalul iscat de restructurările agenţiilor guvernamentale şi de concediul forţat al bugetarilor nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru ministrul Muncii, Marian Sârbu. Potrivit acestuia, "explozia" despre care se vorbeşte este oarecum exagerată.

Invitat alături de analistul politic Bogdan Chirieac în ediţia de joi a emisiunii Ştirea Zilei, ministrul Muncii a vorbit despre măsurile luate în ultima perioadă, dar şi despre ce ne aşteaptă în continuare.

"Restructurarea nu are scop disponibilizarea, ci eficientizarea", susţine Marian Sârbu, care adaugă că la nivelul Ministerului pe care îl conduce, majoritatea funcţionarilor au fost de acord cu diminuarea sporurilor, în urma unor negocieri.

Cât priveşte trimiterea în concediu forţat a bugetarilor pe o perioadă de 10 zile, Marian Sârbu a ţinut să precizeze faptul că o astfel de prevedere există deja în Codul Muncii, însă cu o "mică" diferenţă. Mai exact, în prezent Codul permite oricărui angajat să solicite un concediu neplătit de 10 zile.

Cu toate acestea, ministrul adimte faptul că sindicatele ar putea să nu accepte aplicarea unei astfel de măsuri.

Marian Sârbu a vorbit şi despre creşterea punctului de pensie cu 2% din octombrie, măsură despre care a dat asigurări că va fi pusă în aplicare.

Referitor la majorarea salariului minim pe economie cu 25 de procente, ministrul a declarat că "intenţia este de a respecta un calendar care a fost stabilit de toate partidele şi sindicatele".




Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3


Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Marian Sarbu restructurari Stirea Zilei
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close