Marian Vanghelie, ARESTAT preventiv. DNA: Primarul, închis pentru că a vrut să intervină la Iohannis

de M.Z.    |    14 Mar 2015   •   14:16
Marian Vanghelie, ARESTAT preventiv. DNA: Primarul, închis pentru că a vrut să intervină la Iohannis Foto: Agerpres
Update 14.16 - Marian Vanghelie a fost arest şi pentru că a încercat să intervină la preşedintele Klaus Iohannis, reiese din precizările făcute astăzi de DNA, referitoare la dosarul primarului de la sectorul 5.

Procurorii scriu că "încercarea de a determina o persoană să dea declaraţii nereale organelor judiciare, promiţându-i că va interveni pentru închiderea dosarului şi indicând persoanele la care urma să se facă intervenţia pentru a face afirmaţiile credibile, reprezintă un caz de arestare potrivit art. 223 alin. 1 lit. b din Codul de Procedură Penală."

Aşa se explică apariţia, în referatul procurorilor, a interceptărilor în care Marian Vanghelie vorbea despre o discuţie cu realizatorul TV Rareş Bogdan, care urma să intervină la Klaus Iohannis
 

Update 08.37
- Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei. Instanţa supremă a aprobat în această dimineaţă cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a edilului sectorului 5, care a fost preluat de acasă de un echipaj de poliţie şi dus la arest.

În aceste cazuri, persoana arestată are de obicei 24 de ore la dispoziţie să se prezinte singură în arestul Poliţiei, însă Vanghelie a fost dus deja în arest.
 
Marian Vanghelie a petrecut noaptea acasă, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore. 
 
Decizia de astăzi nu este definitivă, astfel că avocaţii lui Vanghelie vor contesta decizia cel mai probabil. Recursul se va judeca în zilele următoare tot la Înalta Curte.

Vanghelie este acuzat de către DNA de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei sectorului 5. 
 
Citiţi şi DNA: B1TV şi OTV, contracte din ŞPAGA lui Vanghelie. DNA: Marian Vanghelie a dat 200.000 de euro pentru B1Tv

____________________________________
 
Ştirea iniţială 08.12

În această dimineaţă, Marian Vanghelie află dacă va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.  
 
După aproape şase ore petrecute în faţa instanţei, primarul sectorului 5 a plecat acasă, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore. 
 
Magistratul de la Instanţa Supremă a rămas în pronunţare şi urmează să decidă dacă va accepta cererea procurorilor anticorupţie, de arestare preventivă. 
 
"Sunt pregătit pentru orice", a spus primarul Marian Vanghelie.
 
Marian Vanghelie este acuzat de către DNA de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei sectorului 5.  

Pe 12 martie, Marian Vanghelie a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind suspectat că a dat o gaură în buget de 2 miliarde lei. Primarul percepea comisioane de aproximativ 20%, sub diverse forme, pentru atribuirea şi plata unor lucrări, susţin surse judiciare. 
 
Casa lui Vanghelie este percheziţionată, la fel şi sediul primăriei sectorului 5, dar şi Administraţia Domeniului Public. 

Marian Vanghelie este primar al sectorului 5 din anul 2000, el câştigând alegerile din poziţia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid până în noiembrie 2014, când a fost exclus, alături de Mircea Geoană şi Dan Şova, în urma votului Comitetului Executiv Naţional al PSD
 
Ulterior, în martie, Vanghelie şi Geoană au anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice, Partidul Social Românesc.

Parteneri
x close