Antena 3 CNN Actualitate Marian Vanghelie, mărturisire-șoc: Cine m-ar fi crezut pe mine dacă luam la bătaie un procuror și trei ofițeri?

Marian Vanghelie, mărturisire-șoc: Cine m-ar fi crezut pe mine dacă luam la bătaie un procuror și trei ofițeri?

Marian Vanghelie, mărturisire-șoc: Cine m-ar fi crezut pe mine dacă luam la bătaie un procuror și trei ofițeri?
Sursa foto: foto- Captura Antena 3
19 Ian 2019   •   23:12

Detalii incendiare ies la iveală în dosarul lui Marian Vanghelie.

Este vorba de amenințări la nivel înalt și presiuni din partea DNA. Un martor cheie a declarat în instanță cum chiar în sediul DNA i s-a atras atenția ce să spună că altfel va face pușcărie.

Martorul cheie din dosar i-a spus judecătorului că pe parcursul audierilor de la DNA a existat o persoană care i-a atras atenția că există mai mulți martori care spun altceva și că va face pușcărie.

I s-a atras atenția în mod expres să aibă grijă ce declară.

”Întrebările de la DNA vizau relațiile dintre mine, Vanghelie și Dumitru, precum și aportul edilului în evoluția carierei mele. La acel moment nu mi-am dat seama", a spus martorul, potrivit EVZ.

Așa s-a ajuns ca mulți dintre cei implicați în dosar să-și schimbe declarațiile. Procurorii DNA în acuză pe Vanghelie că a primit o mită uriașă. Este vorba de dosarul în care fostul edil de la Sectorul 5 ar fi primit 30 de milioane de euro mită de la un om de afaceri în așa fel încât acesta să se asigure că va câștiga contracte de achiziții publice.

Într-o intervenție telefonică în emisiunea "Se întâmplă în România", de la Antena 3, Marian Vanghelie a afirmat că asupra tuturor martorilor din dosarele sale s-a făcut presiune.

"Când îi întreabă judecătorul prima dată le este frică, dar pe parcursul discuției să vedeți cum încep să spună cum s-a întâmplat. Se intră într-o cameră în care sunt procurorul și trei-patru comisari, care în timp ce procurorul îți pune întrebări dacă nu ești foarte clar cu ceea ce urmăresc ei încearcă să te influențeze", a spus Vanghelie.

Marian Vanghelie a relatat un episod în care i-a primit în noua sa casă pe un procuror DNA alături de doi ofițeri.

"Casa unde trebuia să mă mut era goală și am presupus că mi-au pus microfoane de la început. La două-trei săptămâni, mă caută DNA-ul. Nu aveai ce să le faci! Eu eram în arest la domiciliu și aveau și o foicică prin care te cheamau. Nu era 'dacă vrei să te duci sau nu vrei să te duci'.

Între timp vin cu ei acasă și mă roagă să le aduc niște documente de sus. Eu urc cu un comisar sus și un altul era pe geam. Eu am niște geamuri sablate la ușă și cu o dimensiune de un centimetru unde este geam simplu.

Cel care stătea lângă ușă nu mă vedea. Eu m-am oprit și mă uitam la ei. Acuma erau două variante: ei erau 3 - nu puteam să-i bat. Eu eram arestat la domiciliu. Cine m-ar fi crezut pe mine dacă luam la bătaie un procuror și doi ofițeri că eu am dreptate?", a spus Marian Vanghelie.

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close