Antena 3 CNN Actualitate Cum a apărut Marian Vanghelie în instanţă. Şi el e bolnav?

Cum a apărut Marian Vanghelie în instanţă. Şi el e bolnav?

Cum a apărut Marian Vanghelie în instanţă. Şi el e bolnav?
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Dec 2015   •   16:58

Marian Vanghelie, fost vicepreşedinte al PSD şi primar suspendat al sectorului 5, se alătură şi el politicienilor care, odată ajunşi după gratii, s-au trezit cu probleme medicale.

 
Miercuri, în ziua în care a mers la instanţă, şi a fost "iertat" de arest, rămânând sub control judiciar, Vanghelie a apărut cu un pansament la degetul mijlociu al mâinii drepte.
 
Fostul vice de la PSD s-a trezit cu un nodul la un deget, motiv pentru care ceruse instanţei o permisie de 24 de ore, pentru a merge "să se caute". Acum, se va putea duce. Dar la un medic din Capitală. Vanghelie vrea ca doctorii să-i spună dacă nodulul de la deget este sau nu canceros.
 
Astfel, Marian Vanghelie se alătură grupului politicienilor care, după ce au ajuns în puşcărie, şi-au dat seama că suferă: fie de inimă, fie de diabet sau alte afecţiuni mai uşoare.

 
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, cunoscut ca diabetic, s-a trezit în arest cu o boală de inimă şi posibil una la plămâni, spuneau avocaţii lui. 
 
Şi fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, ceruse instanţei să nu fie arestat preventiv, deoarece ar suferi de mai multe boli la inimă.
 
Fostul preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a cerut şi el permisie pentru a pleca din ţară şi a fi operat de cancer.
 
În februarie 2014, un alt baron local cu dosar penal s-a îmbolnăvit grav când a ajuns în atenţia justiţiei. La scurt timp după ce procurorii l-au reţinut pentru trafic de influenţă, preşedintele consiliului judeţean Prahova, Mircea Cosma, a început să aibă dureri în piept şi a fost luat cu ambulanţa din faţa anchetatorilor. 
 
Un alt politician care şi-a invocat bolile în instanţă este Gheorghe Ştefan Pinalti, fostul primar de la Piatra Neamţ. Anul trecut, după ce a ajuns în arest în dosarul Microsoft, edilul a început să se simtă tot mai rău. Avocatul său a anunţat că Pinalti a leşinat de două ori în arest, pentru că problemele sale cardiace s-au agravat. În ianuarie s-a spus că suferit un infarct după gratiile închisorii de la Jilava, dar la câteva zile a fost operat la coloană, pentru o hernie de disc. Pinalti a adus în instanţă probe că are cancer şi că s-a operat.
 
Poate unul dintre cele mai cunoscute cazuri în care un inculpat a scăpat de puşcărie invocând boala este cel al sirianului Omar Haissam, acuzat de implicare în răpirea jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci şi Ovidiu Ohanesian, la Bagdad în 2005. 

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close