Antena 3 CNN Actualitate Marian Vanghelie a fost reţinut pentru 24 de ore

Marian Vanghelie a fost reţinut pentru 24 de ore

Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Marian Vanghelie a fost reţinut pentru 24 de ore
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Ian 2022   •   22:02

Şi fratele lui Marian Vanghelie a fost reţinut pentru 24 de ore, dar şi alte 17 persoane.

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de constituire de grup infracţional, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu.

Prejudiciul estimat în acest dosar este de peste 256 milioane lei, a informat, joi, DNA.

Procurorii anticorupţie notează că, la finele anului 2018, suspectul Vanghelie Marian Daniel – la data faptelor consilier în cadrul Consiliului Local sector 5, suspectul Petre Marian Leonard – la data faptelor directorul general al S.C. Economat sector 5 S.R.L. și un om de afaceri, ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior și alte persoane (administratori ai unor societăți comerciale), și care ar fi avut ca scop obținerea de foloase de către firmele controlate de Vanghelie Marian Daniel și implicit de persoanele care au sprijinit grupul, prin prejudicierea bugetului S.C. Economat Sector 5 S.R.L (unde acționar majoritar este Consiliul Local sector 5).

Obținerea acestor foloase s-ar fi realizat prin efectuarea de către SC Economat Sector 5 SRL a unor achiziții de bunuri nelegale și la preturi supraevaluate (produse alimentare și nealimentare între care patinoare artificiale, tarabe, nebulizatoare, agende, bomboane și dulciuri, cântare comerciale, măști FFP2 și geluri dezinfectante, etc), de la societățile controlate de aceștia.

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie retinut
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close