Antena 3 Actualitate Marian Vanghelie se lăuda că poate interveni la Klaus Iohannis

Marian Vanghelie se lăuda că poate interveni la Klaus Iohannis

13 Mar 2015   •   19:16

Marian Vanghelie a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce ii spunea unei persoane apropiate că poate interveni la Klaus Iohannis, prin intermediul unui realizator tv. Primarul sectorului 5 spunea că preşedintele are nevoie de el să facă majoritatea in Senat.

Vanghelie a fost interceptat în timp ce vorbea cu Mariana Carla Dinu, pe numele căreia ar fi fost trecute cele două imobile luate mită de la omul de afaceri Dumitru Marin.

Informatiile apar în referatul prin care procurorii DNA solicitau judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă a lui Marian Vanghelie, informează surse ale Agerpres.

Fragmente din referat:

"(...) inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a înțeles, în încercarea sa de a o determina pe o persoană să dea declarații favorabile acestuia, să o convingă pe aceasta de faptul că are capacitatea ca, prin intermediul jurnalistului Rareș Bogdan, să exercite presiuni asupra președintelui țării, presiuni care, în aprecierea inculpatului, ar avea aptitudinea de a influența cercetările în prezenta cauză", se arată în referat.

La dosar există o interceptare în care Vanghelie invocă numele lui Iohannis și al lui Rareș Bogdan, în cadrul unei convorbiri cu Mariana Carla Dinu.

"Vanghelie Daniel Marian: Deci, eu știu toate fazele. Deci, nu trebuie să... să discutăm! Discutăm numai la ureche, așa! și eu... Poți să te duci acasă, să vii mai târziu, să vin la tine, să trimit avocatul, să vină... Eu recunosc că ai venit la mine, că nu sunt prost! Tre' să recunosc: 'Da, domne, a venit, ai venit să te sfătui cu mine'. Și dacă vrei... Da' spune-mi adevărul! Pentru că mă poți ajuta! E păcat de Dumnezeu așa să... pentru că te sperii... că nu te ajuți nici pe tine, nici pe mine, înțelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea, sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu Rareș, să se ducă mâine dimineață, la prima oră, la Iohannis, înțelegi? Că eu am o... Țin relația prin Rareș Bogdan cu Iohannis, pentru că are nevoie de mine să fac majoritatea la Senat.

Dinu Mariana Carla: Am înțeles!".

---------------

"Dinu Mariana Carla: N-a venit?

Vanghelie Daniel Marian: Da' te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a întâmplat acolo, ca să știu! Te rog eu frumos! Ai încredere în mine! Eu te cunosc! Eu știu bine și cum fac ăștia cu jocurile, înțelegi? Eu, după ce termin cu tine și cu avocații, mă duc la... mă duc și mă întâlnesc ca să trimit pe cineva la Iohannis acasă. Deci, eu o să încerc să opresc c... ăsta, da' problema... am nevoie de tine să fii lângă mine. Nu știu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo și hai să vedem cum o întoarcem cu avocații! Mă gândesc că nu-s nebun și tu ești deșteaptă. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocăm! Zi-mi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, ce ți-a zis să faci? Și cu mine ce să faci și dacă vii la mine și nu știu ce și după aia eu îți... discutăm, dacă vine avocatul, discutăm! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu știu ce, nu știu... Mă, ce scrii tu, asta, nu știe nimeni, decât noi doi, dă-o naibii! Spune-mi, nu ți-au zis să mă... vorbesc, să vezi, să mă înregistreze ei de pe undeva, să facă, să mă prindă cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! ...(neinteligibil)... în, în tine stă, în tine stă pentru... Tu... dacă te ții bine un pic este decât ca să nu mi se întâmple ceva".

----------------

"Vanghelie Daniel Marian: Nu știu ...(neinteligibil)... încredere în mine.

Dinu Mariana Carla: ...(neinteligibil)... sunt speriată, nu mai știu.
Vanghelie Daniel Marian: Eu îți dau avocat, îți dau aia... mă ocup de tot. Dacă eu nu pot să ies n-am nicio problemă. Ei cred că pe bătăliile astea politice vor să ajungă la mine. ... am o grămadă de relații, am tot. Dar dacă mai mă ia și pe mine și mă încurcă. Ai înțeles?

Dinu Mariana Carla: Am înțeles!

Vanghelie Daniel Marian: Eu pot să chem în seara asta, chem șapte-opt inși din justiție și vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac... Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei ...(neinteligibil-vorbește în șoaptă)...

Dinu Mariana Carla: Ok".

În referat apare şi faptul că Marian Vanghelie a acordat numeroase contracte din bani publici firmelor controlate de omul de afaceri Dumitru Marin. În schimb, acesta i-a dat primarului, printre altele, două imobile noi în favoarea unei persoane apropiate lui Vanghelie, aceasta fiind Mariana Carla Dinu.

Informaţiile au fost pezentate şi comentate în emisiunea La Ordinea Zilei de la Antena 3.


 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close