Antena 3 CNN Actualitate Marian Vanghelie şi Aura Vasile, audiaţi într-un dosar privind mita electorală în alegerile prezidenţiale

Marian Vanghelie şi Aura Vasile, audiaţi într-un dosar privind mita electorală în alegerile prezidenţiale

Marian Vanghelie şi Aura Vasile, audiaţi într-un dosar privind mita electorală în alegerile prezidenţiale
Sursa foto: Aura Vasile, Marian Vanghelie
06 Mai 2010   •   13:07

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie şi deputatul PSD, Aura Vasile, sunt audiaţi, joi, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar privind mita electorală în alegerile prezidenţiale, care priveşte şi alte infracţiuni electorale, respectiv, fals în declaraţii, potrivit unor surse politice.

Marian Vanghelie este cercetat de procurorii Parchetului instanţei supreme în două dosare privind infracţiuni electorale şi fals în declaraţii, au declarat, pentru Mediafax, sursele citate. Aura Vasile este cercetată pentru fals în declaraţii, potrivit aceloraşi surse.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie a fost audiat la sediul Parchetului General timp de oră, la ieşire precizând că a fost convocat să dea declaraţii pentru o presupusă mită electorală în campania din 2009 pentru alegerile prezidenţiale.

Întrebat dacă a dat intr-adevăr mită electorală sau ştie pe cineva care a făcut această faptă, Vanghelie a replicat ironic: "Nu-mi amintesc ca preşedintele Traian Băsescu să fi dat mită".

În aceeaşi zi a fost audiată şi deputata Aura Vasile. Contactată telefonic de Antena 3, Aura Vasile a declarat că pe 8 martie a primit o citaţie în care era învinuită de mită electorală şi că fusese anunţată că va mai fi o dată chemată.

"În jurul datei de 8 martie, la Grupul Parlamentar am primit o citaţie în care eram învinuită de mită electorală în alegerile prezidenţiale. M-am prezentat de atunci. Eram după o intervenţie şi mi s-a spus că voi mai fi încă o dată chemată pentru a da şi o declaraţie. Domnul procuror a spus că sunt reclamată că în ziua votului pentru prezidenţiale am umblat prin secţiile de vot, mituind alegătorii. I-am spus şi lui şi vă spun şi dvs. că în ziua votului în ambele tururi, am intrat într-o singură secţie de vot - acolo unde am votat, am intrat în sediul organizaţiei Bucureşti a PSD în jurul orei 8 - 8,30 de unde am plecat a doua zi, în jurul orei 11 - 12, şi la primul turul şi la turul al II-lea", a declarat Aura Vasile în direct la Antena 3.

Aura Vasile a mai afirmat că nu ştie cine a făcut posibila reclamaţie sau "cine a putut să viseze aşa ceva", dar a ţinut să sublinieze că este adevărat doar ceea ce ea a declarat la audieri. Întrebată dacă i-au fost prezentate probe de către procuori, parlamentarul social-democrat a evitat să răspundă direct apreciind că "probabil procurorul are o reclamaţie şi mi se pare normal să verifice şi să pună întrebări".





Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie mita alegeri fals declaraţii
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close