Antena 3 CNN Actualitate Mariana Câmpeanu: Indemnizaţia pentru creşterea copilului va reveni la 85%

Mariana Câmpeanu: Indemnizaţia pentru creşterea copilului va reveni la 85%

Mariana Câmpeanu: Indemnizaţia pentru creşterea copilului va reveni la 85%
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    09 Aug 2012   •   18:02

Indemnizaţia pentru creşterea copilului va reveni la nivelul anterior, de 85% din salariu, după ce legislaţia care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială va fi modificată de Parlament, în sesiunea din toamnă, a anunţat, joi, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

"În legătură cu indemnizaţia pentru mame, aceasta a intrat în acea convenţie pe care am făcut-o atunci când am spus că reîntregim sumele care au fost tăiate în 2010. Nu s-a făcut încă, deoarece a fost o conjunctură nefavorabilă pentru mame: au fost aprobate acele tăieri printr-un act normativ şi pe acesta nu-l putem modifica decât în toamnă, când începe sesiunea parlamentară", a spus ministrul Câmpeanu, informează Agerpres.

Propunerea de modificare se referă la majorarea cuantumului indemnizaţiei de la 75% cât este în prezent la 85%, cu păstrarea pragurilor existente, respectiv nu mai mult de 3.400 lei - în cazul în care se optează pentru varianta de un an de concediu şi nu mai mult de 1.200 lei în cazul variantei de doi ani de concediu.

Toate fondurile necesare plăţii indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului vor fi asigurate de către bugetul de stat din fondurile special alocate Ministerului Muncii.
×
Subiecte în articol: Mariana Campeanu
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close