Antena 3 CNN Actualitate Mariana Rarinca, plângeri penale pentru cei care au executat-o: „DNA-ul a vrut să scoată în evidență o discuție în contradictoriu”

Mariana Rarinca, plângeri penale pentru cei care au executat-o: „DNA-ul a vrut să scoată în evidență o discuție în contradictoriu”

Mariana Rarinca, plângeri penale pentru cei care au executat-o: „DNA-ul a vrut să scoată în evidență o discuție în contradictoriu”
Sursa foto: Foto captura Antena 3
05 Mai 2017   •   17:12

Mariana Rarinca, femeia acuzată de șantaj de fosta șefă a ICCJ Livia Stanciu, motiv pentru care a fost arestată 191 de zile, nevinovată, a declarat, la „100 de minute”, de la Antena 3, că a făcut plângere penală împotriva Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru că i-au clasat plângerile împotriva judecătorilor și procurorilor care ar fi săvârșit infracțiuni.

Mariana Rarinca a povestit, la Antena 3, cu procurorii DNA au măsluit convorbirea din CSM dintre Livia Stanciu și judecătoarea din dosar, doar pentru a sugera că a existat un conflict.

”DNA-ul a vrut să scoată în evidență o discuție în contradictoriu”, a spus Mariana Rarinca, pentru a fi justificată contestația în anulare în cazul ei.

Pe 21 mai 2015, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu. 

În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj. 

Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close