Antena 3 CNN Actualitate Marie Jeanne Ion: Cred că Omar Hayssam este vinovat. Am fost în pericol de moarte în Irak (VIDEO)

Marie Jeanne Ion: Cred că Omar Hayssam este vinovat. Am fost în pericol de moarte în Irak (VIDEO)

Marie Jeanne Ion: Cred că Omar Hayssam este vinovat. Am fost în pericol de moarte în Irak (VIDEO)
12 Ian 2010   •   22:53

?Cred că Omar Haysaam este vinovat de ce s-a întâmplat, ceea ce a constatat Justiţia cred că este real, pentru că au fost nişte lucruri ciudate inclusiv în timpul derulării evenimentelor de acolo, dar de aici şi până la a face speculaţii că sunt implicaţi politicieni e cale lungă. [...] Mi se pare dificil ca Hayssam să fie extrădat din Siria, deoarece eu cred că implicaţiile acestui caz depăşesc graniţele României şi ale Siriei?, a declarat Marie Jeanne Ion, marţi, în exclusivitate la Sinteza Zilei.

Jurnalista, care face parte din grupul de români răpiţi şi sechestraţi în Irak în urmă cu cinci ani, a fost prezentă la emisiunea de la Antena 3 pentru a răspunde acuzaţiilor făcute cu o seară în urmă de Elena Udrea la un post de televiziune.

Actualul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a declarat că Marie Jeanne Ion fi ştiut că urma să fie răpită în Irak şi că totul a fost pus la cale de Omar Hayssam pentru a intra în graţiile noii puteri. Mai mult, Udrea a susţinut că jurnalilsta ar fi făcut totul pentru ?celebritate, notorietate?.


?În ce fel de ţară trebuie să trăieşti ca să accepţi ca cineva doar pentru puerilul motiv faimă ar fi acceptat aşa ceva. Din secunda în care ne-am aflat în maşina răpitorilor am fost în pericol de moarte. În Irakul acelei perioade tumultoase, cu o grămadă de ceckpoint-uri, dacă cineva din forţele de ordine ar fi văzut arme în maşina în care ne aflam ar fi deschis focul?, a declarat jurnalista.

În privinţa celebrităţii, ?doamna Elena Udrea trebuie să ştie că am refuzat, printre altele, un interviu la CNN, asta apropo de notorietate şi faimă?, a subliniat Marie Jeanne.

MARIE JEANNE ION RĂSPUNDE ACUZAŢIILOR ELENEI UDREA




Ea susţine că aceste informaţii nu sunt decât tehnici de manipulare. ?În momentul răpirii chiar din seara lui 29, în România se vehicula deja ipoteza că răpirea nu ar fi reală. Sunt totuşi jurnalist, am citit nişte cărţi, acestea sunt tehnici de manipulare, mi se pare o reacţie normală a unor oameni puşi în faţa unui incident dramatic în care nu am ales să fim parte, dar lumea reacţionează că nu ar fi real?, a spus Marie Jeanne.



Jurnalista consideră că acest eveniment nefericit a fost unul exploatat politic şi din punctul de vedere al imaginii. ?Eu cred că a fost vorba de un eveniment exploatat politic, şi mai există planul imaginii: hai să aruncăm cu noroi în unii şi în alţii. Eu sunt jurnalist, nu sunt membra unui partid, în aceşti ani s-au făcut speculaţii dar am evitat să dau apă la moară inclusiv la adresa celor mai importanţi oameni din stat. Mi se pare ca atunci când acuzi pe cineva trebuie să ai şi probe. De aceea mi s-a părut grav ce s-a întâmplat luni seară?, a mai spus Marie Jeanne Ion.

ELENA UDREA DECLARĂ CĂ MARIE JEANNE ION ŞTIA DE RĂPIREA DIN IRAK



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Omar Hayssam
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close