Antena 3 CNN Actualitate Marie Jeanne Ion, despre declaraţiile Elenei Udrea: Mi se pare jignitor că adevărul e răstălmăcit

Marie Jeanne Ion, despre declaraţiile Elenei Udrea: Mi se pare jignitor că adevărul e răstălmăcit

Marie Jeanne Ion, despre declaraţiile Elenei Udrea: Mi se pare jignitor că adevărul e răstălmăcit
12 Ian 2010   •   12:13

Declaraţiile Elenei Udrea privind răpirea jurnaliştilor în Irak nu au rămas fără replică. Marie Jeanne Ion susţine că i se pare jignitor că adevărul este răstălmăcit şi folosit pentru motive politicianiste şi de imagine.

"Nu pot să înţeleg insistenţa unor oameni de a redeschide nişte răni vechi şi dureroase din viaţa altora. În toţi aceşti cinci ani care au trecut de la evenimentele respective am încercat să tratez jurnalistic, în ciuda zvonurilor, şi nu am făcut absolut nicio speculaţie incriminatoare la adresa niciunei personane. Nu mi-am permis aşa ceva. Ba mai mult decât atât, i-am condamnat pe cei care au făcut speculaţii cu privire la oamenii cu funcţii înalte din statul român. Am încercat să menţin evenimentele în domeniul realului. Mi se pare jignitor să nu mi se răspundă cu aceeaşi monedă şi la fel de jignitor că adevărul e răstălmăcit şi folosit pentru motive politicianiste sau de imagine. Nu eu am apărut în emisiuni televizate, căutând faima şi imaginea, ci alţii care se încăpăţânează să lanseze tot felul de scenarii fanteziste pe acest subiect", a declarat Marie Jeanne Ion pentru Mediafax.

Elena Udrea, fosta consilieră a preşedintelui Traian Băsescu, în prezent ministru al Dezvoltarii Regionale şi al Turismului, a declarat, luni seară, că jurnalista Marie Jeanne Ion ştia că urma să fie răpită în Irak şi că totul a fost pus la cale de Omar Hayssam pentru a intra în graţiile noii puteri.

"Familia domnişoarei Marie Jeanne, senatorul Ion Vasile, era în foarte bune relaţii cu Omar Hayssam. Aşa cum ştiu eu lucrurile, Marie Jeanne a ştiut ce se va întâmpla. Nu a ştiut ce sens va lua. O poveste care şi ei i-ar fi adus notorietate, celebritate", a spus Udrea la postul de televiziune OTV.

UDREA, DESPRE MARIE JEANNE ION



Elena Udrea şi-a menţinut afirmaţiile şi marţi dimineaţă. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului susţine că aceasta este opinia sa, bazată pe declaraţii publice ale multor altor persoane.

"Este opinia mea, ca a multor altora care şi-au exprimat în aceşti cinci ani de zile părerea că doamna, domnişoara Marie Jeanne ştia. Asta a fost o opinie exprimată într-un context pe care probabil că l-aţi văzut mulţi dintre dumneavoastră aseară (n.r. luni)".

Întrebată pe ce îşi bazează afirmaţia, Udrea a răspuns: "Pe ce s-a spus public".

UDREA ÎŞI MENŢINE DECLARAŢIILE DESPRE MARIE JEANNE ION


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Irak
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close