Antena 3 CNN Actualitate Marie Jeanne Ion: Este foarte important ca presa să fie reţinută. Orice derapaj poate să facă rău negocierilor

Marie Jeanne Ion: Este foarte important ca presa să fie reţinută. Orice derapaj poate să facă rău negocierilor

Marie Jeanne Ion: Este foarte important ca presa să fie reţinută. Orice derapaj poate să facă rău negocierilor
Sursa foto: Foto: VideoNews
19 Mai 2015   •   08:44
Gruparea jihadistă salafistă din Sahel Al-Mourabitoune afirmă într-o înregistrare audio difuzată de agenţia mauritană Al-Akhbar că-l deţine pe românul răpit în Burkina Faso în aprilie şi "îndeamnă Guvernul român să acorde atenţie serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului", relatează postul Vocea Americii (VOA) în pagina electronică.

Marie Jeanne Ion, unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak în urmă cu 10 ani, a explicat că românul trece prin momente grele, având în vedere că teroriştii tratează cu mai multă seriozitate oamenii care lucrează în securitate. 
 
"Sunt momente groaznice, mai ales că românul de care vorbim este un membru al unor grupări care se ocupă de securitate. Oamenii aceştia sunt tratatţi cu mai multă seriozitate de către terorişti. Există suspiciunea că eşti spion, că vrei să afli lucruri, că vreă să le faci rău. Sunt convinsă că acesta este contextul în care trăieşte. La fel ca şi în cazul nostru, este prima casetă. Eu rog toată presa, prin intermediul vostru, să fie reţinută. Pentru că absolut orice derapaj în acest moment poate să facă rău negocierilor şi să ducă la pierderea unei vieţi."
 
"Autorităţile fac ce trebuie să facă. E bine ca presa să se abţină de la a face diverse supoziţii şi scenarii. Cred că e cel mai bine să se intre în comunicare cu MAE, MAE ştie exact ce e de făcut. Pericolul e clar, este real. Acei oameni nu discută, îţi trag un glonţ în cap şi te lasă într-un şanţ."
 
"Modalitatea de comunicare, asta este o chestiune deja făcută cu zece ani în urmă. Din ce am înţeles, cazul nostru a fost "şcoală" pentru operativi. Nu vă gândiţi că nu avem profesionişti. MAE ştie foarte bine ce are de făcut. Aici este un caz cu un cetăţean român, sunt absolut convinsă că există comunicare între Bucureşti şi alte capitale, cum a fost şi în cazul nostru. Serviciile secrete sunt extrem de importante în acest moment. Nu poţi să ai o ţară fără servicii. Ăsta este unul dintre cazurile în care îţi dai seama că eşti legat de mâini şi de picioare fără servicii. Asta este lumea în care trăim. Nu ai cum să eviţi această chestiune. Într-un caz de genul acesta capacitatea operativă a serviciilor face diferenţă."
 

×
Subiecte în articol: presa servicii Securitate
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close