Antena 3 CNN Actualitate Marilena Nedelcu, sora pilotului SMURD: Sunt lucruri prost organizate, care trebuie schimbate

Marilena Nedelcu, sora pilotului SMURD: Sunt lucruri prost organizate, care trebuie schimbate

Marilena Nedelcu, sora pilotului SMURD: Sunt lucruri prost organizate, care trebuie schimbate
de M.C.    |    23 Dec 2014   •   13:52

Marilena Nedelcu, sora pilotului elicopterului SMURD prăbuşit la Siutghiol, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre tragedia aviatică.

„Nu pot să spun că ne-au şi ajutat autorităţile, după producerea acestei tragedii, nu pot să spun că nu am ajut sprijinul lor. Numai că se simt într-un fel datori, sau este o reacţie mult prea târzie, din punctul meu de vedere. Unii oameni din sistem sunt într-un fel, alţii în alt fel. Sunt două momente pentru care îmi pun întrebări. Momentul până la prăbuşirea elicopterului, ce anume s-a întâmplat, este partea procurorilor, sunt sigură că vor aduna toate probele. Nu mă refer numai la elicopter ci şi la starea oamenilor de acolo. Sunt condiţii foarte grele. La orice punct SMURD din ţară echipajul este trimis de la Bucureşti. Pilotul şi copilotul vin de la Bucureşti. Oamenii se duc 10 zile la Mureş, vin două acasă, pleacă 10 la Craiova şi tot aşa. Zilele astea înseamnă zi-lumină, fără pauză. Este un ritm infernal la un moment dat. Şi când nu ai pauză...Sunt insuficienţi, este clar” a spus Marilena Nedelcu.


"Acest accident ar fi fost mai simplu de gestionat, e clar că nu aveam aceleaşi condiţii ca în Apuseni. Acest sistem cred că are un anumit orgoliu, vrea să acţioneze cu mijloacele pe care le are, nu cere ajutorul. Nu zice nimeni să avem o echipă de intervenţie pe fiecare lac sau în fiecare pădure, dar trebuie identificate soluţii. La Constanţa sunt, cred, 20 de elicoptere în zonă. Soţul meu, care este tot pilot la Constanţa, îmi spunea că pe lac erau cinci bărci, cu trei lanterne, pe la ora 20.00. Pur şi simplu bâjbâie. Sunt anumite hibe, lucruri prost organizate, care trebuie schimbate" a mai spus jurnalistul Marilena Nedelcu.

Marilena Nedelcu a trimis şi o scrisoare deschisă către autorităţi, în care atrage atentia ca sistemul are probleme grave. Pentru autorităţi, a fost greu şi să transporte trupul neînsufleţit al pilotului, cu un camion care nu pornea.

×
Subiecte în articol: accident aviatic SMURD
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close