Antena 3 Actualitate Marinarul român răpit în septembrie a fost eliberat

Marinarul român răpit în septembrie a fost eliberat

de S.T.    |    28 Oct 2018   •   17:05
Marinarul român răpit în septembrie a fost eliberat
Sursa foto: Foto: pixabay.com

MAE informează că marinarul român răpit la data de 22 septembrie 2018 de pe o navă aflată în largul apelor nigeriene, a fost eliberat, împreună cu toţi ceilalţi membri ai echipajului.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că marinarul român răpit la data de 22 septembrie 2018 de pe o navă aflată în largul apelor nigeriene, a fost eliberat, împreună cu toţi ceilalţi membri ai echipajului. Cetăţeanul român urmează să fie repatriat în zilele următoare, acesta fiind asistat în prezent de o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Berna”, a anunţat MAE.

Potrivit sursei citate, familia cetăţeanului român aflată în contact permanent cu reprezentanţii Celulei de Criză a MAE a fost informată în acest sens de către armatorul elveţian.

„Celula de Criză a MAE, prin cele şase misiuni diplomatice implicate (Ambasadele României la Abuja, Berna, Londra, Manila, Ljubljana şi Zagreb) a menţinut în permanenţă legătura cu autorităţile nigeriene şi elveţiene, cu armatorul, cu familia cetăţeanului român, precum şi cu autorităţile centrale din statele de reşedinţă ale celorlalte persoane răpite. Ministerul Afacerilor Externe adresează mulţumiri tuturor instituţiilor şi autorităţilor străine implicate în demersurile de eliberare a cetăţeanului român”, se mai arată în comunicatul MAE.

 

×
Subiecte în articol: Ministerul Afacerilor Externe echipaj

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close