Antena 3 Actualitate Marinuș Dolofan, băiețelul de 10 ani care are nevoie de ajutor

Marinuș Dolofan, băiețelul de 10 ani care are nevoie de ajutor

23 Dec 2015   •   23:20
Marinuș Dolofan, băiețelul de 10 ani care are nevoie de ajutor

Marian Dolofan - un băieţel de nici 10 ani, din Borzeşti, Brăila - sau Marinuş, cum îi spun toţi, tocmai s-a trezit după un maraton chirurgical. Uimitor însă, zâmbeşte. Zâmbeşte, şi chipul lui rotund, sincer şi bun îi dă speranţă tatălui, scrie Libertatea.

A fost operat de atât de multe ori că a pierdut şirul. De această dată însă, Marinuş a suportat nu una, ci patru operaţii simultan. Toate făcute în lupta cu o tumoră malignă de fosă craniană, iar vreme de 2 ani va avea nevoie de 1.000 de euro lunar.

Trei la cap, una la piept. Două echipe medicale de la secţia de oncopediatrie a spitalului AKH din Viena au operat, timp de şapte ore, o mogâldeaţă de băiat, a cărui singură şansă erau chiar aceste intervenţii.
În urma lor, Marinuş - sau Gălbenuş sau “dragul de el”, cum îl alintă prietenii - are printre ideile simpatice care îl fac să râdă când vorbeşte despre ele şi un fel de rezervor prin care medicii, după ce îl vor externa, îi vor alimenta tumora cu un “pachet” de cinci medicamente.

Mai multe, pe Libertatea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close