Antena 3 CNN Actualitate Medicii italieni, concluzii îngrijorătoare despre Mario Iorgulescu. De ce nu poate fi adus în România

Medicii italieni, concluzii îngrijorătoare despre Mario Iorgulescu. De ce nu poate fi adus în România

Italia întârzie predarea lui Mario Iorgulescu către autoritățile române. Autoritățile de la Roma invocă faptul că, potrivit evaluărilor medicale, fiul lui Gino Iorgulescu nu are în acest moment capacitatea să înțeleagă acuzațiile și nu este complet refăcut.

Medicii italieni, concluzii îngrijorătoare despre Mario Iorgulescu. De ce nu poate fi adus în România
Sursa foto: Foto: Facebook/ Gino Mario Iorgulescu
de Gabriel Dano    |    20 Dec 2020   •   10:00

În plus, pentru că dosarul este deja trimis în judecată, comunicarea între instanța de la noi și cea din Italia se pare că este foarte greoaie. Sunt informații pe surse potrivit cărora Mario Iorgulescu încearcă să fac tot posibilul să nu fie adus în România și să fie tras la răspundere pentru acuzațiile de ucidere din culpă ce îi sunt aduse de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

"I-au fost aduse la cunoștință toate aceste acuzații, însă în continuare, se pare, este internat într-o clinică din Italia și nu pricepe foarte clar sensul acestor acuzații de ucidere din culpă. Se pare că s-ar fi făcut ceva mai bine, însă se trage de timp astfel încât să nu fie adus în țară pentru a fi tras la răspundere pentru uciderea lui Dany Vicol, un tânăr peste care Mario Iorgulescu, aflat sub influența alcoolului și a drogurilor, a dat cu bolidul său de lux", a explicat reporterul Antena 3 Roxana Ciucă.

Pe numele lui Mario Iorgulescu a fost emis la data de 15.05.2020 un mandat de arestare în lipsă, în baza căruia Tribunalul București a emis un mandat european de arestare, cel din urmă fiind transmis la data de 19.05.2020 autorităților judiciare competente din Italia, țară în care inculpatul se află, în vederea arestării și predării acestuia către autoritățile judiciare române.

"Până în prezent, mandatul european de arestare nu a fost pus în executare. Totodată, în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor și sumelor de bani aparținând inculpatului, până la concurența valorii de 1.000.000 de euro", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis la instanță, că Mario Iorgulescu l-a ucis intenționat pe Dany Vicol, motiv pentru care trebuie să fie judecat pentru omor și nu pentru ucidere din culpă, așa cum se obișnuiește în cazul accidentelor rutiere.

×
Subiecte în articol: Mario Iorgulescu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close