Antena 3 CNN Actualitate Mario Iorgulescu va fi judecat pentru crimă, după cumplitul accident în care a ucis un tânăr

Mario Iorgulescu va fi judecat pentru crimă, după cumplitul accident în care a ucis un tânăr

Mario Iorgulescu, fiul șefului LPF, Gino Iorgulescu, a fost trimis în judecată, astăzi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Acesta va fi judecat pentru omor și conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Mario Iorgulescu va fi judecat pentru crimă, după cumplitul accident în care a ucis un tânăr
de Alin Tarnovschi    |    14 Aug 2020   •   15:04

Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis la instanță, că Mario Iorgulescu l-a ucis intenționat pe Dany Vicol, motiv pentru care trebuie să fie judecat pentru omor și nu pentru ucidere din culpă, așa cum se obișnuiește în cazul accidentelor rutiere.

"La data de 08.09.2019, pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, intenționând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. București, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteză ce depășea cu mult viteza legală de 60 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Șos. Chitilei și str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de accelerație la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V.D.A., care a decedat pe loc, toate acestea în condițiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, inculpatul nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum.

Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut și acceptat, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului și astfel ucigând-o pe victimă cu intenție indirectă.

Pentru stabilirea situației de fapt mai sus menționate, procurorii au avut în vedere, în principal, următoarele mijloace de probă: declarații martori, raport medico-legal de necropsie, buletine de analiză toxicologică și expertiza medico-legală toxicologică, imaginile surprinse de camerele de supraveghere video, expertiza criminalistică privind cauzele și împrejurările producerii coliziunii, precum și raportul de constatare privind datele informatice extrase din computerul de bord al vehiculului condus de inculpat. O parte din actele de urmărire penală au fost efectuate pe teritoriul Italiei de către autoritățile judiciare italiene, în baza unor ordine europene de anchetă emise de autoritățile române.

Menționăm faptul că pe numele inculpatului a fost emis la data de 15.05.2020 un mandat de arestare în lipsă, în baza căruia Tribunalul București a emis un mandat european de arestare, cel din urmă fiind transmis la data de 19.05.2020 autorităților judiciare competente din Italia, țară în care inculpatul se află, în vederea arestării și predării acestuia către autoritățile judiciare române. Până în prezent, mandatul european de arestare nu a fost pus în executare.

Totodată, în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor și sumelor de bani aparținând inculpatului, până la concurența valorii de 1.000.000 de euro.

Dosarul a fost înaintat la Tribunalul Bucureşti, instanța de judecată competentă", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

×
Subiecte în articol: Mario Iorgulescu
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close