Antena 3 CNN Actualitate Marius Budăi: ”Nu există niciun pericol cu majorarea pensiilor de la 1 ianuarie! Pericolul vine ulterior!”

Marius Budăi: ”Nu există niciun pericol cu majorarea pensiilor de la 1 ianuarie! Pericolul vine ulterior!”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări că nu există vreun pericol cu privire la majorarea pensiilor de la 1 ianuarie. Dimpotrivă, pericolul poate veni ulterior.

Marius Budăi: ”Nu există niciun pericol cu majorarea pensiilor de la 1 ianuarie! Pericolul vine ulterior!”
Sursa foto: Facebook
de Laura Dinu    |    21 Noi 2022   •   15:27

„În acest moment nu există niciun pericol cu majorarea pensiilor de la 1 ianuarie, însă, pericolul vine ulterior în majorări ulterioare şi mai ales în rezolvarea inechităților din sistem, acolo unde avem nevoie de un impact bugetar.  

Însă ceea ce a venit acum scris, a venit scris de către niște funcționari din cadrul Comisiei Europene, care nu puteau scrie altfel pentru că acum discuția politică finală nu este terminată”, a afirmat Budăi, potrivit observatornews.ro

Mai mult decât atât, ministrul a precizat că o măsură asemănătoare nu există în niciun stat al Uniunii Europene.  

„Nu există în niciun stat membru al Uniunii Europene aşa ceva şi nici într-un PNRR al unui stat membru aşa ceva. Există doar raportări din punct de vedere statistic, nu o plafonare la un anumit procent și mai ales până când, pentru 50 de ani de acum încolo”, a declarat ministrul Muncii. 

În urmă cu câteva zile, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, în cazul în care plafonul pentru pensii de 9,4% din PIB prevăzut în PNRR nu va putea fi eliminat sau înlocuit, majorarea pensiilor care va avea loc 1 ianuarie 2023 va fi şi ultima. 

El a adăugat că Nicolas Schmit, comisarul european responsabil pentru locuri de muncă şi drepturi sociale i-a transmis personal că susține scoaterea acestui procent. 

×
Subiecte în articol: Marius Budăi
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close