Antena 3 CNN Actualitate Marius Budăi, reacție dură împotriva PNL: 'Guvernule, lasă minciuna şi apucă-te de treabă!'

Marius Budăi, reacție dură împotriva PNL: 'Guvernule, lasă minciuna şi apucă-te de treabă!'

Marius Budăi, fost ministru al Muncii, acuză Guvernul PNL de minciună cu privire la declanșarea procedurii de deficit excesiv.

Marius Budăi, reacție dură împotriva PNL: 'Guvernule, lasă minciuna şi apucă-te de treabă!'
05 Mar 2020   •   15:31

#Minciuna PNL despre declanșarea procedurii de deficit excesiv.

#Guvernule_nu_am_bani lasă minciuna și apucă-te de treabă în folosul cetățenilor români.
Îl somez public pe premierul, avizat negativ, demis și sancționat prin moțiune atunci când era ministru, desemnat și nevotat nici de PNL să prezinte planul de măsuri despre care vorbește, pentru a asigura pe toti cetățenii acestei țări că legile în vigoare vor fi respectate, inclusiv majorările de pensii, salarii ale dascălilor și alocații de stat pentru copii.
În primul rând că nu s-a declanșat procedura de deficit excesiv. La acest moment există un raport al Comisiei cu această propunere care urmează să intre în discuția Consiliului de miniștri cel mai probabil după jumătatea lunii martie. De altfel, procedura de deficit se lansează oficial după comunicarea deficitului ESA pe anul 2019, deficit care se comunică în a doua parte a lunii aprilie 2020. În mod formal, autoritățile statului care face obiectul unei proceduri de deficit excesiv au la dispoziție o perioadă de până la 6 luni în care să propună un plan de măsuri pe trei ani prin care deficitul pe ESA să fie redus la un nivel de sub 3%. Afirmațiile ministrului de finanțe de astăzi sunt făcute probabil din plictiseala dată de faptul că nu muncește la minister.
În al doilea rând, România a prezentat deja, prin strategia fiscal-bugetară 2020-2022, anexată legii bugetului, un plan de măsuri privind reducerea deficitului pe ESA până în anul 2022 la un nivel de 3%, începând cu anul 2020 când a stabilit un deficit de 3,58%. Ministrul finanțelor publice a anunțat astăzi că a negociat cu Comisia Europeană un plan pentru reducerea deficitului, deși această negociere trebuia să aibă loc la finalul anului 2020, fapt care trezește suspiciuni asupra măsurilor propuse care pot fi altele decât cele prezentate în SFB 2020-2022.
De precizat faptul ca niciodată CE nu impune măsuri, acestea fiind atributul statului membru, însă poate avea unele observații asupra impactului măsurilor propuse. Cu alte cuvinte, nu CE poate impune o aplicare eșalonată a legii pensiilor ci doar guvernul în funcție al statului român, iar ministrul de finanțe, dacă a făcut acest lucru trebuie să își asume, public, responsabilitatea, pentru că cetățenii români au dreptul sa fie informați dacă urmează o perioada de austeritate.
ANTCIPATE = AUSTERITATE”, scrie Budăi pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Marius Budăi
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close