Antena 3 CNN Actualitate Marius Budăi: "Statul va interveni și după 31 martie la preţurile din energie, dacă va fi nevoie"

Marius Budăi: "Statul va interveni și după 31 martie la preţurile din energie, dacă va fi nevoie"

Aflat la Iași, Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a declarat vineri că dacă vor fi necesare şi în primăvară măsuri care să protejeze consumatorii din cauza creşterii preţurilor la energie, atunci acestea vor fi luate, el precizând că reprezentanţii guvernului nu vor sta pasivi.

Marius Budăi: "Statul va interveni și după 31 martie la preţurile din energie, dacă va fi nevoie"
Sursa foto: Agerpres
de Alexandra Dima    |    28 Ian 2022   •   14:52

”Din păcate, creşterea preţurilor energiei a creat un deranj foarte mare din punct de vedere social. Suntem extrem de atenţi asupra a ceea ce se întâmplă cu preţurile din energie. Fluctuaţia foarte mare de la o lună la alta ne face să acţionăm pas cu pas. De aceea sunt cele două OUG-uri… şi de aceea vom fi atenţi la ceea ce se întâmplă. Cu siguranţă, dacă va fi nevoie de intervenţia statului după data de 31 martie, cu siguranţă vom reacţiona,  nu vom sta pasivi”, a declarat, într-o conferinţă de presă la Iași, ministrul Muncii, Marius Budăi.

El a mai afirmat că este posibilă orice variantă care să vină în sprijinul consumatorilor, mai ales în rândul celor vulnerabili, dar şi în sprijinul IMM-urilor.

”Eu am o credinţă, cea mai bună protecţie socială este crearea unui loc de muncă. Noi suntem puşi în situaţia în care IMM-urile să îşi apere locurile de muncă, abia după aceea să implementeze măsuri economice, să creeze locuri de muncă. Pas cu pas, reacţie cu reacţie”, a mai precizat ministrul Muncii, Marius Budăi.

viewscnt

×
Subiecte în articol: Marius Budăi preț energie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close