Antena 3 Actualitate Marius Oprea: 10.000 de oameni au fost executaţi şi îngropaţi în regimul comunist

Marius Oprea: 10.000 de oameni au fost executaţi şi îngropaţi în regimul comunist

de G.S.    |    12 Noi 2011   •   12:02
Marius Oprea: 10.000 de oameni au fost executaţi şi îngropaţi în regimul comunist
Sursa foto: Foto: VideoNews
Istoricul Marius Oprea, fost preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, a fost invitatul special al lui Victor Ciutacu, în emisiunea "Vorbe Grele”, de vineri seară, la Antena 3.

Oprea a dezvăluit că a fost destituit din funcţia ocupată la Institut, fără prea multe explicaţii şi că a hotărât să nu renunţe la acest domeniu. "Nu mă puteam lăsa. Sunt în jur de 10.000 de oameni care au fost executaţi fără judecată şi îngropaţi. Asasinaţi. Am găsit, în vremea în care eram preşedinte al Institutului, pe unii dintre ei. Nu puteam să nu continui, chiar dacă Guvernul Boc a decis altfel”, a declarat Oprea.
 
Get Adobe Flash player

Întrebat dacă i s-a cerut să înceteze activitatea, istoricul a arătat că schimbarea a fost pur politică. "Chiar cred că a fost pur politică. Pentru că sunt membru PNL. Şi, cu toate astea, am supravieţuit în Guvernul Boc până în 2006. Ce pot spune în mod cert este că în momentul în care am fost schimbat din funcţie au fost sistate toate activităţile în acest sens”, a arătat Oprea.

 
Get Adobe Flash player

Istoricul a explicat şi de ce îşi continuă activitatea. "Ştiţi cum e ca în faţa ta să îngenuncheze o femeie de 80 de ani, să îţi sărute mâna, cu lacrimi în ochi, că i-ai adus tatăl acasă?”, a explicat istoricul. "Sunt crime împotriva umanităţii.”

 
Get Adobe Flash player

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close