Antena 3 CNN Actualitate Marius Oprea, detalii cu privire la scrisoarea către Bogdan Licu: „Procedura de distrugere a documentelor conține și un proces verbal avizat de către Laura Kovesi”

Marius Oprea, detalii cu privire la scrisoarea către Bogdan Licu: „Procedura de distrugere a documentelor conține și un proces verbal avizat de către Laura Kovesi”

Marius Oprea, detalii cu privire la scrisoarea către Bogdan Licu: „Procedura de distrugere a documentelor conține și un proces verbal avizat de către Laura Kovesi”
04 Iul 2019   •   22:33

Istoricul Marius Oprea a detaliat  la ”Sinteza Zileiconținutul scrisorii sale, subliniind că există un plan bine stabilit pe termen mediu și lung de ștergere a unor biografii ce aparțin unor indivizi și astăzi influenți în România.

„Am informații din interiorul Parchetului că s-a distrus o cantitate mare de documente. Am intrat în posesia a șapte dosare, copii scanate. Dosarele provin de la arhive militare teritoriale, dar și de la arhivele militare din București”, a declarat Marius Oprea.

 „Cred că miza este una mai largă și face parte dintr-un scenariu mai lung și complex. Anume, aceea de camuflare a caracterului criminal al regimului comunist. Nu prea îi interesa ce conțineau dosarele distruse, ele fiind dosarele securității, era clar că nu conțineau lucruri bune, cu atât mai puțin cu cât erau dosare instrumentate de procurori militari”, a subliniat istoricul.

Marius Oprea: „Producedura de distrugere a documentelor conține și un proces verbal avizat de către Laura Kovesi”

„Am date concrete la ce anume ar trebui să se regăsească în arhiva Parchetului General și domnul Bogdan Licu să verifice. Acum o lună, Bogdan Licu și-a arătat disponibilitatea pentru a face această verificare. Dar în legătură cu o procedură de distrugere, ea este promovată de un responsabil al arhivei respective, în cazul de față, generalul Ion Vasilache care pe atunci conducea direcția Parchetelor Militare și trebuie neapărat avizat acest proces verbal de distrugere de către conducătorul unității, Laura Codruța Kovesi pe atunci. Firește că există un așa- zis temei al distrugerii documentelor pentru că ele depășiseră demult termenul de păstrare. Însă, pe altă parte, conform legii CNSAS ele trebuiau predate acestei instituții”, a mai precizat Marius Oprea.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei bogdan licu scrisoare
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close