Antena 3 CNN Actualitate Marius Petcu a primit mită de 340.000 de euro, timp de 17 luni

Marius Petcu a primit mită de 340.000 de euro, timp de 17 luni

Marius Petcu a primit mită de 340.000 de euro, timp de 17 luni
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Mar 2011   •   09:19

Curtea de Apel Bucureşti a prezentat motivarea deciziei de cercetare în stare de libertate în cazul lui Marius Petcu. În motivare se precizează că la dosar există probe care atestă că Petcu aluat mită. Liderul sindical a primit mită în valoare de 340.000 de euro, în mai multe tranşe, timp de 17 luni.

Curtea de Apel Bucure
şti a apreciat că "promisiunea de atribuire a unei lucrări nu poate duce la concluzia că Marius Petcu şi-a luat angajamentul ca, pe viitor, să comită o infracţiune de luare de mită", iar verificările facturilor de către procuror nu necesită arestarea acuzatului.

A
şa că, Marius Petcu poate fi cercetat în libertate, cu toate că în motivarea Curţii de Apel se spune că din înregistrări reise fără dubiu caracterul infracţional al înţelegerii dintre Marius Petcu şi Petre Dorin Scrieciu.

Procurorii anticorupţie au cerut arestarea lui Marius Petcu, acuzat că a luat mita din cotizaţiile membrilor de sindicat. Curtea de Apel Bucureşti a respins însă propunerea de arestare preventivă, iar procurorii DNA au făcut recurs. Sindicalistul a fost prins în flagrant în timp ce primea mită de 40.000 de euro. 

 


Marius Petcu este cel mai bogat lider de sindicat. În declaraţia sa de avere se regăsesc mai multe imobile, conturi grase în bancă şi acţiuni la mai multe firme. 

Potrivit declaraţiei de avere, Petcu are în proprietate cinci terenuri, trei case, dintre care una de vacanţă, bijuterii, ceasuri, tablouri şi icoane în valoare de 20.000 euro.

Însă asta nu e tot. Liderul sindical are conturi personale de 60.000 şi 400.000 RON, conturi ale soţiei de peste 100.000 euro şi peste 250.000 RON şi acţiuni la cinci firme. Petcu are, însă, şi un împrumut în valoare de 180.000 euro, luat de la PSV Company S.A.. 

×
Subiecte în articol: Marius Petcu mita Curtea de Apel motivare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close