Antena 3 CNN Actualitate Marius Petcu, cel mai bogat lider sindical. Locuinţa sindicalistului, percheziţionată

Marius Petcu, cel mai bogat lider sindical. Locuinţa sindicalistului, percheziţionată

 Marius Petcu, cel mai bogat lider sindical. Locuinţa sindicalistului, percheziţionată
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Mar 2011   •   10:47

Marius Petcu este cel mai bogat lider de sindicat. În declaraţia sa de avere se regăsesc mai multe imobile, conturi grase în bancă şi acţiuni la mai multe firme. Marius Petcu a fost reţinut pentru 24 de ore joi seară de procurorii DNA care azi vor cere magistraţilor arestarea sa preventivă. Vineri dimineaţă, locuinţa sindicalistului a fost percheziţionată de procurorii anticorupţie. Sindicalistul a fost prins în flagrant în timp ce primea mită de 40.000 de euro. 

Potrivit declaraţiei de avere, Petcu are în proprietate cinci terenuri, trei case, dintre care una de vacanţă, bijuterii, ceasuri, tablouri şi icoane în valoare de 20.000 euro.

Însă asta nu e tot. Liderul sindical are conturi personale de 60.000 şi 400.000 RON, conturi ale soţiei de peste 100.000 euro şi peste 250.000 RON şi acţiuni la cinci firme. Petcu are, însă, şi un împrumut în valoare de 180.000 euro, luat de la PSV Company S.A..

VEZI DECLARAŢIA DE AVERE A LUI MARIUS PETCU

În 2010, Marius Petcu a încasat venituri de 500.000 RON. Dintre acestea, 60% au provenit din activităţile sindicale şi peste 30% din salarii din proiecte europene.

 


Vineri dimineaţă, casa lui Marius Petcu a fost percheziţionată de procurorii anticorupţie care au căutat probe incriminatoare. Potrivit avocatei lui Petcu, procurorii nu au găsit nici un fel de probe sau acte incriminatoare.

 
Primea 20.000 lunar pentru favorizarea unei firme

Joi, Marius Petcu a fost reţinut pentru 24 de ore de
procurorii DNA, care vineri vor cere magistraţilor arestarea sa preventivă. Dovada de bază: un flagrant în care primea 40.000 de euro. Se pare că Petcu primea 20.000 de euro pe lună pentru favorizarea unei firme de construcţii. Iar când constructorul nu a mai putut plăti "rata", i-a dăruit o vilă.

Procurorii anticorupţie spun că în 2009 şi în 2010, Marius Petcu, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, a primit de la directorul unei societăţi comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar. Avocatul lui Petcu neagă acuzaţiile.

Procurorii DNA sunt în posesia unei înregistrări audio-video în care Marius Petcu este surprins luând mită. Se pare că sindicalistul a luat aceşti bani în calitate de membru al Consiliului de administraţie al Sind România, societatea sindicatelor care se ocupă de turism.

Compania urma să realizeze un nou proiect şi avea nevoie de o companie de construcţii. Denunţătorul lui Petcu este Petre Scrieciu, chiar administratorul unei firme de construcţii care dorea să obţină contractul. În schimbul acestor contracte, Marius Petcu ar fi primit 20% din valoare, lunar.

Suma pe care a primit-o Petcu reprezintă a patra tranşă din banii promişi de omul de afaceri pentru a-l ajuta să obţină contracte cu statul. Potrivit unor informaţii, compania de construcţii deţinută de Petre Scrieciu are mai multe contracte cu statul, chiar şi cu RAPPS.

Alţi 14 lideri sindicali, verificaţi de ANI
 


Marius Petcu nu este sigurul sindicalist verificat. Agenţia Naţională de Integritate a inceput cercetările pentru alţi 14 lideri de sindicat, fie pentru că nu şi-au depus declaraţiile de avere, fie pentru sunt bănuiţi că şi-au dobândit averea ilicit. 

Preşedintele sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, este cercetat într-un dosar de delapidare aflat în lucru la Parchetul General. Lincu, împreună cu alţi doi lideri sindicali, sunt acuzaţi că şi-ar fi însuşit sume mari falsificînd acte din gestiunea sindicatelor pe care le gestionau.

Preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România, Iacob Baciu, este un alt sindicalist bogat. Are 2 apartamente şi o casă, 10 terenurişi 800 de metri pătraţi de luciu de apă. El a câştigat de la sindicat aproximativ 5.000 de lei lunar.

Liderul BNS Dumitru Costin are 2 apartamente şi un teren, precum şi uncredit de 80.000 de lei. A câştigat doar de la sindicat peste 150.000 de lei.

Pe lista ANI mai figurează preşedintele Cartel Alfa Bogdan Hossu, preşedintele confederaţiei Meridian, Ion Popescu, preşedintele executiv de la Meridian, Ion Albu, liderii Spiru Haret Marius Nistor şi Gheorghe Isvoranu, precum şi Marian Gruia, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor. 



×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close