Antena 3 CNN Actualitate Marius Petcu, liderul Sanitas: Există posibilitatea amânării proiectului de buget

Marius Petcu, liderul Sanitas: Există posibilitatea amânării proiectului de buget

Marius Petcu, liderul Sanitas: Există posibilitatea amânării proiectului de buget
Sursa foto: Sanitas
28 Ian 2009   •   10:22

Reprezentanţii Federaţiei "Sanitas" s-au întâlnit, miercuri dimineaţă, cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, pentru a discuta despre salarizarea din sistemul sanitar.
Sindicaliştii doreau să afle dacă actualul ministru va respecta protocolul de mărire a salariilor, încheiat de Sanitas, în noiembrie anul trecut, cu fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolaescu.
Înainte de începerea consultărilor, liderul Sanitas, Marius Petcu, a declarat că, prin aceste negocieri, se încearcă stabilizarea personalului din sistemul sanitar.
Referitor la ideea lansată marţi de preşedintele Traian Băsescu, privind posibila îngheţare a salariilor, Marius Petcu susţine că aceasta reprezintă "doar un test din partea autorităţilor".
MARIUS PETCU, ÎNAINTE DE ÎNTÂLNIREA CU MINISTRUL SĂNĂTĂŢII:

La finalul întâlnirii dintre Ion Bazac şi liderii sindicatelor, preşedintele Sanitas, Marius Petcu, a anunţat că nu s-a înregistrat un progres în ceea ce priveşte discuţiile cu ministrul Sănătăţii.
"Cei mai mulţi dintre colegii mei vor solicita anularea acordului cu Ministerul Sănătăţii", a declarat Petcu.
Dacă bugetul nu va permite acordarea drepturilor stabilite împreună cu fostul ministru al Sănătăţii, susţine Petcu, sindicaliştii sunt pregătiţi să se reîntoarcă la situaţia din toamna anului 2008.

Liderul Sanitas a mai precizat că "există posibilitatea amânării proiectului de buget", lucru care ar îngreuna şi mai mult discuţiile purtate pe marginea salarizării în sistemul sanitar.
"Am înţeles că sunt mari dispute în ceea ce priveşte sistemul sanitar, dar şi privind îngheţarea salariilor. Dacă nu vor cădea de acord, există posibilitatea ca aprobarea bugetului să fie amânată pentru vineri sau chiar pentru săptămâna viitoare", a declarat Petcu.
Totodată, Marius Petcu a anunţat că l-a invitat pe ministrul Sănătăţii la Consiliul Naţional Sanitas, care va avea loc joi şi vineri.
MARIUS PETCU, DUPĂ ÎNTÂLNIREA CU MINISTRUL SĂNĂTĂŢII:

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close