Antena 3 CNN Actualitate Marius Petcu se pregătea să mai dea un "tun" în ziua arestării. Vezi înregistrările incriminatoare

Marius Petcu se pregătea să mai dea un "tun" în ziua arestării. Vezi înregistrările incriminatoare

Marius Petcu se pregătea să mai dea un "tun" în ziua arestării. Vezi înregistrările incriminatoare
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Mai 2011   •   12:34

În ziua în care a fost arestat, Marius Petcu se pregătea să mai dea „un tun", scriu jurnaliştii de la Adevărul. Contra unui  „comision" considerabil, de 20%, preşedintele CNSLR Frăţia şi al Sanitas intenţiona să-i dea omului de afaceri Petre Scrieciu un nou contract de execuţie.

Înregistrările ambientale aflate la dosar suprind o discuţie între Marius Petcu şi  Petre Scrieciu în care cei doi stabilesc valoarea comisonului pe care sindicalistul ar urma să îl primească dacă l-ar fi ajutat pe afacerist să obţină contractul.

Discuţia ar fi avut loc în momentul flagrantului, pe 24 martie, în casa lui Marius Petcu. Martor, spun jurnalistii, a fost pentru o scurtă perioadă de timp, fiul sindicalistului, Răzvan Petcu.

Potrivit ziarului Adevărul, Petcu i-ar fi spus afaceristului că nu are un contract atât de mare. Scrieciu i-a propus însă, o inginerie financiară.

Discuţie Petre Scrieciu - Marius Petcu:

Petre Scrieciu: „Deci, ca şi, ca şi acum! Ne înţelegem, ne înţelegem, dacă îmi daţi o lucrare de cincizeci de miliarde şi douăzeci ( lei vechi - n.r.), douăzeci şi ceva ce trebuie să vă dau", i-a propus Petre Scrieciu lui Marius Petcu.

Petre Scrieciu „Sau îmi daţi una mai mică da' facem, facem exact ca la ăsta! Deci, vorbim înainte: «Dom'le cât e...». «Atât sau 500 de euro pe metru! 400 de euro pe metru, da?». O punem cu 700, diferenţa calculată cât este, da' să-mi acopere şi mie ăsta un milion" .

Marius Petcu: „Da, da' nu ştiu dacă am, mă, una de un milion, f...i mama mă-sii... ar fi de şase (600.000 de euro - n.r.), de şapte (700.000 de euro - n.r.), de eu ştiu ce..."

Petre Scrieciu: „Îmi daţi din două, că nu moare nimeni."

Marius Petcu a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi este arestat preventiv din 31 martie 2011. El a fost acuzat că a primit de la Petre Scrieciu o şpagă de 1,4 milioane de lei şi o vilă în Predeal. În schimb, firma lui Scrieciu, a primit de la Federaţia Sanitas un contract de 9,2 milione de lei, pentru construirea „Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere - Snagov".

 



×
Subiecte în articol: Marius Petcu arestare
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close