Antena 3 CNN Actualitate Vestea cruntă pe care o primeşte din România Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook

Vestea cruntă pe care o primeşte din România Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook

Vestea cruntă pe care o primeşte din România Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook
Sursa foto: sursa: Facebook/ Mark Zuckerberg
14 Iun 2016   •   15:00

Desi este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, Mark Zuckerberg nu ar putea înființa niciodată un IMM în România și asta din cauza unei cerințe aflate în documentele ANAF, scrie Libertatea.

„Mark Zukerberg nu și-ar putea deschide în România o firmă pentru că nu și-a definitivat studiile, iar formularul 088 al ANAF l-ar împiedica să facă acest lucru. Asta dacă ar fi să ne luăm după noile norme”, a declarat Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

95% dintre antreprenorii mici și mijlocii din România spun ca formularul 088 reprezintă o birocrație excesivă care îi împiedică să își desfășoare afacerile într-un mod cât mai eficient. În documentul ANAF se solicită informații care se găsesc deja în bazele de date ale Registrului Comerțului, REVISAL și chiar ANAF.

Tot 95% dintre reprezentanții firmelor mici din România spun că acest formular ar trebui înlocuit, în timp ce 97% au aformat că au întâmpinat efecte negative de când a fost implementat acest document.

Mai mult, pe libertatea.ro.

×
Subiecte în articol: Mark Zuckerberg Facebook ANAF
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close