Antena 3 CNN Actualitate Marko Bela: Nu ne putem atinge de pensiile minime

Marko Bela: Nu ne putem atinge de pensiile minime

Marko Bela: Nu ne putem atinge de pensiile minime
Sursa foto: marko bela
19 Mai 2010   •   03:36

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a susţinut că reducerile de 15 la sută nu trebuie să afecteze pensionarii care primesc pensiile minime, care, altfel, ar fi puşi într-o situaţie insuportabilă.
"Nu ne putem atinge inclusiv de pensiile minime. Limita ar trebui să fie stabilită mai sus", a afirmat Marko, în conferinţa de presă săptămânală.

El a arătat că o măsură "simplă" ar fi reducerea egală a salariilor cu 25 la sută, în timp ce "soluţia stabilă ar fi o regândire a structurii aparatului şi nu un astfel de egalitarism în reduceri".

Marko Bela a spus, pe de altă parte, că nimeni nu contestă, în acest moment, că România este într-o situaţie dificilă, că trebuie să fie reduse cheltuielile bugetare şi că trebuie să fie făcute reduceri de salarii şi pensii, transmite Mediafax.

Totuşi, liderul Uniunii a arătat că oamenii politici au obligaţia să găsească soluţii pentru categoriile care, în urma acestor reduceri, ar fi puse într-o situaţie insuportabilă, respectiv cei cu pensiile mici.

Marko a arătat că a discutat acest subiect cu specialişti din UDMR, a avut discuţii cu ministrul Finanţelor, cu colegii din Guvern şi cei din PDL.

"Poziţia noastră este că nu ne putem atinge de pensiile minime", a arătat Marko, adăugând că trebuie să fie stabilită o limită pentru care nu trebuie să fie aplicate reducerile.

El a spus că ar fi mai indicat să se facă o reducere progresivă şi să se recurgă la o metodă prin care să se ajungă la rezultatul scontat privind reducerile bugetare dar fără a fi afectate pensiile mici.

"Nu ne place, sunt măsuri dure, dar nu le putem evita", a conchis el, agăugând că guvernanaţii trebuie să se gândească, în acelaşi timp, la o reală protecţie socială.

În urma negocierilor cu FMI, autorităţile române au obţinut aprobarea un deficit bugetar de 6,8%, dar cu condiţia adoptării unor măsuri de reducere semnificativă a cheltuielilor, respectiv tăierea salariilor bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% şi scăderea masivă a subvenţiilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvernul Romaniei
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close