Antena 3 CNN Actualitate Mărmureanu, anunț de ultimă oră despre "marele cutremur"

Mărmureanu, anunț de ultimă oră despre "marele cutremur"

Mărmureanu, anunț de ultimă oră despre "marele cutremur"
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Sep 2018   •   19:34

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în zona Vrancea, dar și în județul Buzău, în luna septembrie au avut loc 18 seisme, dintre care opt au depășit 3 grade, cel mai mare având loc pe 19 septembrie.

Directorul onorific al INFP, Gheorghe Marmureanu, susține că nu este cazul să ne îngrijorăm și că nu există prea curând riscul producerii unui cutremur puternic în România.

„(Cutremurul - n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu, care a participat la Forumul dedicat Zilei Mondiale a Pământului.

„Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a spus Gheorghe Mărmureanu.

Cel mai puternic cutremur din acest an din România a avut loc pe 25 aprilie. Seismul a avut magnitudinea 4,6 și s-a înregistrat în apropierea următoarelor orașe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri, Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) și Sfântu Gheorghe (52 de kilometri).

I

×
Subiecte în articol: cutremur Gheorghe Marmureanu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close