Antena 3 CNN Actualitate A început marşul anti-sărăcie | 50.000 de oameni vin în faţa Guvernului

A început marşul anti-sărăcie | 50.000 de oameni vin în faţa Guvernului

Preţurile ridicate la alimente şi energie scot românii în stradă. Azi, din Zalău, Deva şi Bacău a pornit ''Marşul Antisărăcie'', care va continua în mai multe judeţe până joi, când liderii Cartel Alfa spun că se vor aduna în faţa Guvernului alături de 50 de mii de persoane pentru a protesta împotriva creşterilor preţurilor

de Georgiana Adam    |    17 Oct 2022   •   18:20

Confederația CNS Cartel ALFA anunță "marșul anti-sărăcie", care începe pe 17 octombrie și se va încheia pe 21 octombrie.

Două caravane au pornit azi din Ardel şi Moldova către Capitală.

Cei de la Cartel Alfa au demarat protestele în oraşele afectate de criza energetică după ce mii de întreprinderi fie au redus numărul de salariaţi, fie au fost închise.

Caravanele vor urma un traseu care include localități unde există riscuri majore de blocare a unor activități de producție și de pierdere a locurilor de muncă.

"În sectorul  economic, întreprinderile se resimt. Deja avem este 9.000 de întreprinderi care sunt închise la ora actuală, din cauza crizei energetice. 
 Tragem un semnal de alarmă decidenților, dar dacă nu se vor lua măsuri rapide, lucrurile vor derapa foarte uşor", a declarat Bogdan Hossu, preşedinte CNS " Cartel Alfa".

La protestele din Zalău au participat peste 50 de persoane, printre care şi liderii Cartel Alfa din mai multe judeţe.

În schim, protestatarii din Deva au ales să îşi strige nemulţumirile în faţa Termocentralei Mintia, unde activitatea a fost oprită anul trecut.

Protestele vor continua şi zilele următoare în Târgu Jiu, Galaţi, Râmnicu Vâlcea, Slatina şi Slobozia, urmând ca pe 20 octombrie, caravanele să ajungă în capitală unde 50.000 de oameni se vor aduna în faţa Guvernului.

Protestul marșul anti-sărăcie şi are ca scop creșterea presiunii pe guvernanți pentru a lua măsuri care să crească puterea de cumpărare a românilor.

 

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close