Antena 3 CNN Actualitate Marş împotriva discriminării, la Alba Iulia: "Nu vreau să fiu sterilizată"! Romii au cerut demisia consilierului Rareş Buglea

Marş împotriva discriminării, la Alba Iulia: "Nu vreau să fiu sterilizată"! Romii au cerut demisia consilierului Rareş Buglea

Marş împotriva discriminării, la Alba Iulia: "Nu vreau să fiu sterilizată"! Romii au cerut demisia consilierului Rareş Buglea
de S.T.    |    20 Feb 2013   •   18:11

Aproximativ o sută de persoane de etnie romă au participat, miercuri, la Alba Iulia, la un marş împotriva discriminării, iar mai multe femei au purtat tricouri cu inscripţia "Nu vreau să fiu sterilizată", transmite Mediafax.

Cele aproape o sută de persoane de etnie romă au pornit pe jos din cartierul "Lumea Nouă" din Alba Iulia, cartier în care locuieşte o comunitate mare de romi, şi s-au oprit, pe rând, în faţa Primăriei şi a Prefecturii Alba.

Participanţii au purtat pancarte cu mesaje precum "Cerşitul nu este profesia noastră", "Suntem ca voi", "Vrem să muncim", "Vrem un viitor pentru copiii noştri".

În faţa Primăriei Alba Iulia, participanţii la marş s-au oprit şi au cerut demisia consilierului local Rareş Buglea pentru afirmaţiile făcute privind sterilizarea femeilor de etnie romă.
 
Organizatorul marşului, Viorel Bumbu, a declarat, miercuri, că acţiunea are ca scop comemorarea a 157 de ani de la "Dezrobirea Romilor" - 20 februarie 1856.
       
Marşul de la Alba Iulia a durat aproximativ două ore, iar participanţii s-au retras la Casa de Cultură din municipiu unde va avea loc un eveniment comemorativ şi un spectacol cu muzică şi dansuri tradiţionale.
   
Citeşte şi:

"Asta înseamnă GENOCID la adresa romilor". Declaraţia care a pus pe jar autorităţile române

×
Subiecte în articol: Alba Iulia mars
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close