Antena 3 CNN Actualitate Marş unionist la Chişinău. Mii de oameni au cerut unirea Republicii Moldova cu România

Marş unionist la Chişinău. Mii de oameni au cerut unirea Republicii Moldova cu România

Marş unionist la Chişinău. Mii de oameni au cerut unirea Republicii Moldova cu România
16 Mai 2015   •   20:25

Mii de oameni au participat la Chişinău la marşul pentru unirea Republicii Moldova cu România. Manifestaţia, organizată de asociaţii unioniste, a pornit din centrul oraşului şi a vizat, pe traseul său, ambasadele Rusiei, Germaniei, Statelor Unite şi României.

Marşul, care a decurs fără incidente, a avut loc la 203 ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Ţarist.

Mulţimea de manifestanţi s-a strâns în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. Manifestanţii, majoritatea tineri, au desfăşurat un uriaş drapel tricolor şi au afişat pancarte cu mesaje unioniste.

"Am venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru asta, pentru unire, am venit pentru un trai mai bun pentru cetăţenii din Republica Moldova", a spus Constantin Codreanu, organizator al marşului.

"Dacă ne dorim un viitor mai bun, unirea este unica şansă! Şi vedem asta zi de zi, pentru că am încercat mai multe soluţii şi niciuna nu a dus la acei sorţi de izbândă pe care-i vrea orice cetăţean, un trai mai bun!", a spus o tânără prezentă la marş.

După o serie de discursuri ale liderilor asociaţiilor unioniste, manifestanţii au pornit în marş, pe străzile Chişinăului. Prima destinaţie a fost ambasada Rusiei.

Manifestanţii şi-au continuat marşul către ambasadele germană, americană şi cea a României.

Protestatarii au condamnat decizia autorităţilor Republicii Moldova de a-l expulza, zilele trecute, pe George Simion, cetăţean român şi liderul unei asociaţii unioniste, care, totodată, era şi unul dintre organizatorii manifestaţiei.

Potrivit organizatorilor, 25 de mii de oameni au participat la marş, în timp ce poliţia din Chişinău estimează că au fost 5 mii de manifestanţi.

×
Subiecte în articol: Chisinau Basarabia
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close