Antena 3 CNN Actualitate "Marșul Anti-Sărăcire" ajunge astăzi la București. Proteste în fața Guvernului și în Piața Revoluției

"Marșul Anti-Sărăcire" ajunge astăzi la București. Proteste în fața Guvernului și în Piața Revoluției

Caravanele de sindicaliștii de la Cartel Alfa care organizează "Marșul Anti-Sărăcire" au ajuns astăzi în București. În Capitală vor fi organizate acțiuni de protest.

de Mia Lungu    |    20 Oct 2022   •   08:13

UPDATE 11.30 Mii de oamenii s-au strâns în fața Guvernului și protestează impotriva creșterilor de prețuri, măsurilor luate în criza energiei și măsurilor fiscale care nu au ajutat companiile românești să depășească problemele cauzate de pandemie, război și creșterea inflației.

Caravanele cu protestatari au plecat luni din Zalău și din Suceava și, în fiecare zi, s-au oprit în localitățile de pe drum pentru a organiza proteste. Mii de oameni au protestat în orașele Zalău, Deva, Tg.Jiu, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Bacău, Galați și Slobozia.

Cele două caravane se întâlnesc astăzi, la Bucureşti unde vor fi organizate un miting și un marș în Piața Victoriei și în Piața Revoluției. Protestele vor începe la ora 11.30 în Piaţa Victoriei și la ora 14.00 în Piaţa Revoluţiei. 

Sindicaliștii cer stoparea creşterii preţurilor, creşterea salariilor şi pensiilor, deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii Dialogului Social și aplicarea integral și fără discriminare a Legii 153/2017 și Legii 195/2020.

Cei de la Cartel Alfa au demarat proteste în oraşele afectate de criza energetică după ce mii de întreprinderi fie au redus numărul de salariaţi, fie au fost închise.

"În sectorul  economic, întreprinderile se resimt. Deja avem este 9.000 de întreprinderi care sunt închise la ora actuală, din cauza crizei energetice. 
Tragem un semnal de alarmă decidenților, dar dacă nu se vor lua măsuri rapide, lucrurile vor derapa foarte uşor", a declarat Bogdan Hossu, preşedinte CNS " Cartel Alfa".

×
Subiecte în articol: mars București proteste Cartel Alfa
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close