Antena 3 CNN Actualitate Belgia își plânge morții. Mii de oameni la marşul "contra terorii" de la Bruxelles

Belgia își plânge morții. Mii de oameni la marşul "contra terorii" de la Bruxelles

Belgia își plânge morții. Mii de oameni la marşul "contra terorii" de la Bruxelles
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
17 Apr 2016   •   18:31

Mii de belgieni au ieşit în stradă, duminică, în Bruxelles, pentru a participa la marşul "contra terorii", la care sunt aşteptate peste 15.000 de persoane, pentru a-şi manifesta solidaritatea faţă de victimele atentatelor teroriste de pe 22 martie, soldate cu 32 de morţi, relatează RTBF.

Marşul a debutat puţin după ora locală 14.00 (15.00 - ora României) de la Gara de Nord, de unde a plecat un prim grup de 3.200 de persoane, potrivit poliţiei belgiene, care s-a întâlnit cu un al doilea grup provenind din Molenbeek, de circa 1.000 de persoane.

Participanţii la marşul "contra terorii", intitulat "Toţi Împreună", au înaintat până la Piaţa Bursei, unde se află memorialul victimelor atentatelor teroriste de pe 22 martie, comise pe aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek din Bruxelles.

În Piaţa Fontainas, vor lua cuvântul familii ale victimelor, membri ai securităţii şi angajaţi ai aeroportului Zaventem. Familiile victimelor vor fi primite de premierul belgian, Charles Michael şi viceminiştrii belgieni.

Oamenii demonstrează cu calm, nefiind sesizată până în prezent prezenţa vreunui grup perturbator. Potrivit poliţiei, circa 7.000 de persoane participă la demonstraţii, printre aceştia aflându-se şi diverşi oameni politici din Belgia.

Manifestanţii au depus flori la memorialul victimelor şi poartă pancarte cu mesaje precum "Daech, încetează. Belgia nu-ţi aparţine", ulilizând un acronim pentru reţeaua teroristă Stat Islamic care a revendicat atentatele teroriste de pe 22 martie.

 

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close