Antena 3 CNN Actualitate Martor-cheie în cazul Silaghi, care apare în referatul procurorilor: "Nelu Iordache minte"

Martor-cheie în cazul Silaghi, care apare în referatul procurorilor: "Nelu Iordache minte"

Martor-cheie în cazul Silaghi, care apare în referatul procurorilor: "Nelu Iordache minte"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Aug 2013   •   21:15
Un martor important din referatul procurorilor în cazul Ovidiu Silaghi, ale cărui iniţiale sunt Ş.R., este fostul ofiţer de informaţii Remus Şpan, potrivit unor informaţii publicate de Q Magazine şi prezentate luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Mai mult, Remus Şpan, un martor şi, totodată, un intermediar care susţine că a fost la întâlnirea dintre Ovidiu Silaghi şi Nelu Iordache spune că cel din urmă minte atunci când declară că fostul şef de la Transporturi ar fi primit bani.

„Nelu Iordache a insistat să îi înlesnesc o întâlnire scurtă cu Ovidiu Silaghi cu care, este adevărat, sunt prieten de 15 ani. Am plecat împreună cu Iordache la Satu Mare, cu o cursă a Tarom-ului şi vă întreb: cum putea să treacă un om cu această sumă prin filtrul poliţiei de frontieră? Era imposibil. În plus, Iordache nu avea nicio geantă la el, a mers cu mâinile în buzunar. (...)

Acasă la Silaghi era şi soţia acestuia. Toţi trei am stat în aceeaşi încăpere, discuţia a durat circa 10 minute şi a vizat conflictul pe care Iordache îl avea cu partenerii lui portughezi, firma Monteadriano, cu care câştigase licitaţia pentru tronsonul Arad-Nădlac. Iordache a încasat banii şi nu le-a mai dat portughezilor nimic, ştiţi conflictul!

Nelu Iordache minte şi eu cred că este şantajat sau presat să facă declaraţii împotriva unor oameni, în schimbul eliberării din închisoare”, a povestit Remus Şpan, potrivit Q Magazine.

El a precizat că până acum nu a fost chemat niciodată în acest dosar.

Şeful DNA a cerut, luni, procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor cu o cerere de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă, faptă din perioada în care a fost ministru al Transporturilor şi prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache.

Conform procurorilor, există indicii şi date temeinice potrivit cărora, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de omul de afaceri, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa.





×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close