Antena 3 CNN Actualitate Martor la evenimentele care au marcat istoria României. Costică Galavan, despre execuţia mareşalului Antonescu

Martor la evenimentele care au marcat istoria României. Costică Galavan, despre execuţia mareşalului Antonescu

Martor la evenimentele care au marcat istoria României. Costică Galavan, despre execuţia mareşalului Antonescu
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    05 Noi 2013   •   12:31

Un fost subofiţer de jandarmi a fost martor la mai multe momente importante ale istoriei postbelice româneşti. Costică Galavan, acum în vârstă de 89 de ani ştie, de exemplu, care au fost ultimele cuvinte rostite de mareşalul Ion Antonescu înainte de a fi împuşcat. 


Pe 8 noiembrie 1945, bătrânul a participat activ la manifestaţia partidelor istorice şi l-a păzit în domiciliu forţat pe Gheorghe Tătărescu.

Costică Galavan este unul dintre puţinii români care au asistat la evenimente care au marcat destinul României. Unul dintre momentele pe care nu le-a putut uita este execuţia Mareşalului Ion Antonescu.
 
Un alt moment important la care a asistat este procesul lui Iuliu Maniu, despre care spune că a fost condamnat pe nedrept. 
 
Costică Galavan a asistat şi la plecarea Regelui Mihai din ţară.
 
Destinul l-a dus pe Costică Galavan şi la Penitenciarul Suceava, unde a fost câteva luni adjunctul locotenentului major Ion Ficior, acuzat acum de genocid.
 

×
Subiecte în articol: Regele Mihai I Ion Ficior
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close